IZ logo

Vitalis Peppelrode,
midden in het leven

Verpleegd wonen
Dementiezorg

Parkinsonzorg
Dagbesteding
Huurappartementen met wijkzorg

Voor als 't thuis niet meer gaat

In Vitalis Peppelrode wordt hard gewerkt om zorg- en dienstverlening zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van bewoners en bezoekers. Peppelrode kenmerkt zich door de bijzondere aandacht voor kunst en cultuur. U woont hier kleurrijk en vlakbij het centrum van Eindhoven.

Het in 2003 gerenoveerde gebouw en de prachtige parktuin dragen bij aan de prettige woonomgeving. U kunt er heerlijk wandelen. In de tuin ligt het sfeervolle Theehuis met terras, waar u terecht kunt voor een drankje en waar regelmatig activiteiten voor bewoners plaatsvinden. Ook zijn er een kruiden/moestuin, een volière, beweegtoestellen, een jeu de boulesbaan en diverse bankjes om uit te rusten of van de buitenlucht te genieten.

Uw wensen bespreken?

Zorg op maat

Vitalis Peppelrode biedt wonen met zorg, alle vormen van deeltijdzorg en mantelzorgondersteuning onder één dak. Zelfstandig wonen behoort ook tot de mogelijkheden, waarbij bewoners gebruik kunnen maken van alle faciliteiten en accommodaties in Vitalis Peppelrode. In het centrale eetpunt kunnen bewoners van aangrenzende seniorenwoningen en ouderen uit de wijk elke dag terecht voor een warme maaltijd.

Bekijk hier de activiteiten van Peppelrode

Vitalis start Parkinson Expertisecentrum in Peppelrode

In 2016 opende Vitalis het Parkinson Expertisecentrum Peppelrode (PEP), een woonvoorziening binnen Vitalis Peppelrode, aan de Dominee Theodor Fliednerstraat in Eindhoven.

Lees het hele verhaal

Qwiek Up

Helga Mathijssen, verzorgende bij Peppelrode, is enthousiast gebruiker van de Qwiek Up. Deze innovatieve videoprojector creëert een beleving waardoor de spanning in het lichaam van de (dementerende) bewoner minder wordt en de zorgmomenten rustiger en meer ontspannen verlopen. 

Lees meer over de Qwiek Up

Dagcentra

Binnen Peppelrode zijn 2 kleinschalige dagcentra voor thuiswonende ouderen met een vorm van dementie of lichamelijke problemen.  We richten ons hier met activiteiten op het zo lang mogelijk zelfredzaam blijven. Bewegen en geheugentraining zijn een vast onderdeel van het dagprogramma. 

Bent u geïnteresseerd in Vitalis Peppelrode? 

Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Bruisend kunst en cultuur programma

Het unieke en open karakter van Vitalis Peppelrode komt tot uitdrukking in de kleur, vormgeving en verrassende ontmoetingspunten, met veel aandacht voor kunst en cultuur. De Carrousel vormt het bruisend hart waar regelmatig voorstellingen, feesten, jubilea en diners plaatsvinden en waar het actieve verenigingsleven zich afspeelt. Op de zonnige Boulevard zijn steeds wisselende tentoonstellingen te zien en op alle afdelingen zijn sfeervolle huiskamers ingericht voor een keur aan activiteiten.