Peppelrode

IZ logo

Vitalis Peppelrode,
midden in het leven

Verpleegd wonen
Dementiezorg

Parkinsonzorg
Dagbesteding
Huurappartementen met wijkzorg

Voor als 't thuis niet meer gaat

In Vitalis Peppelrode wordt hard gewerkt om zorg- en dienstverlening zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van bewoners en bezoekers. Peppelrode kenmerkt zich door de bijzondere aandacht voor kunst en cultuur. U woont hier kleurrijk, naast het Maxima Medisch Centrum en vlakbij het centrum van Eindhoven.

Het in 2003 gerenoveerde gebouw en de prachtige parktuin, waar u heerlijk kunt wandelen, dragen bij aan de prettige woonomgeving. In de tuin ligt het sfeervolle Theehuis met terras, waar u terecht kunt voor een drankje. De Carroussel vormt het bruisende hart van de locatie. Hier speelt het actieve verenigingsleven zich af en hier kunnen bewoners/familieleden en ouderen uit de wijk terecht voor drankje of een warme maaltijd.

Bekijk hier de activiteiten van Peppelrode

Vitalis Peppelrode biedt wonen met 24 uur zorg en behandeling en alle vormen van deeltijdzorg en mantelzorgondersteuning onder één dak. Zelfstandig wonen behoort ook tot de mogelijkheden, waarbij bewoners gebruik kunnen maken van alle faciliteiten en accommodaties in Vitalis Peppelrode. 

Vitalis start Parkinson Expertisecentrum in Peppelrode

In 2016 opende Vitalis het Parkinson Expertisecentrum Peppelrode (PEP), een woonvoorziening binnen Vitalis Peppelrode, aan de Dominee Theodor Fliednerstraat in Eindhoven.

Lees het hele verhaal

Qwiek Up

Helga Mathijssen, verzorgende bij Peppelrode, is enthousiast gebruiker van de Qwiek Up. Deze innovatieve videoprojector creëert een beleving waardoor de spanning in het lichaam van de (dementerende) bewoner minder wordt en de zorgmomenten rustiger en meer ontspannen verlopen. 

Lees meer over de Qwiek Up

Dagcentra

Binnen Peppelrode zijn 2 kleinschalige dagcentra voor thuiswonende ouderen met een vorm van dementie of lichamelijke problemen.  We richten ons hier met activiteiten op het zo lang mogelijk zelfredzaam blijven. Bewegen en geheugentraining zijn een vast onderdeel van het dagprogramma. 

Weetjes of Wonen in Peppelrode

In onze ABC folder leest u hoe we een aantal praktische zaken hebben geregeld.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlVitalis Peppelrode is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De ervaringen van Andre en Hanny

Lekker naar buiten, genieten van de frisse buitenlucht. Van de wind door onze haren. André en Hanny beleven elke middag buiten als quality time voor beiden. Hanny Kriek: “Sinds juni 2014 verblijft mijn man André in Vitalis Peppelrode. Af en toe lenen we daar de duofiets.

Lees hier het hele verhaal