Nieuws Intensieve Zorg

Nieuws over alle mogelijkheden, over verzorgd wonen, verpleegd wonen, gerontopsychiatrie  en dementie. Ook in dit opzicht bieden wij een totaalpakket aan zorgproducten.

IZ logo


Nieuws vertelt een verhaal

Op onze locaties is altijd veel te beleven. Een goed leven, toegankelijkheid, warmte en gezelligheid staan voorop. Onze nieuwsartikelen geven ook daar een gezicht aan.

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Brunswijck,
Peppelrode, Vonderhof en Wissehaege.
 
Lees het hele verhaal

Nostalgie op Peppelrode

De geur van frisgewassen was

Buiten de was ophangen was vroeger, zeker met dit weer, heel normaal. Bewoners van de PG afdelingen binnen Vitalis Peppelrode kunnen sinds kort de fris gewassen was ophangen en ruiken. Een mooie manier om samen met familie of zorg actief bezig te zijn, herinneringen op te halen én contact te maken.
Lees het hele verhaal

Dromen in de Efteling

Hoe kunnen nieuwe technologieën en innovaties bijdragen aan nog meer geluk voor onze ouderen? Het team Intensieve Zorg droomde er vorige week met elkaar over in de Efteling. Wat was het een inspirerende dag met prachtige ideeën.

Bekijk hier onze vlog over deze dag.

Lees het hele verhaal

Open dag Hospice Wissehaege zaterdag 13 oktober

U bent van harte welkom om Hospice Wissehaege op zaterdag 13 oktober tussen 14.00 - 16.00 uur te bezoeken. De koffie staat klaar, u kunt een kijkje nemen in de familiekamer en medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Wissehaege, Vonderhof, Peppelrode en Brunswijck.
 
 
Lees het hele verhaal

Vitalis Peppelrode breidt Parkinson Expertise Centrum uit

In 2016 opende Vitalis het Parkinson Expertisecentrum in Peppelrode (PEP). Nu twee jaar later is de tweede wooneenheid geopend. In de regio is deze woonvoorziening uniek; met het oprichten van het PEP sluit Vitalis optimaal aan bij de vraag die bij cliënten en hun mantelzorgers leeft. Het is het eerste centrum waar een gespecialiseerd team zorgverleners centraal zorg en behandeling biedt, samen met (para) medische behandelaars geschoold door, en aangesloten bij het ParkinsonNet. Lotgenotencontact vormt in deze woonvoorziening een wezenlijk onderdeel voor zowel cliënt als mantelzorger. Invulling van het Parkinson Café Eindhoven gebeurt in samenwerking met de Parkinson Vereniging.

Lees het hele verhaal

Vitalis Wissehaege viert haar 10-jarig jubileum

Het 10-jarige jubileum wordt op feestelijke wijze gevierd met bewoners/familieleden, medewerkers en vrijwilligers. Op zaterdag 7 april en zondag 8 april verzorgt Circus Alexander voor hen feestelijke circusvoorstellingen. Tien jaar geleden opende het nieuwe verpleeghuis haar deuren. Een prachtige locatie waar 200 ouderen wonen; een parel aan de kroon van Vitalis. De nieuwbouw staat op de plek waar het oude de Weerde stond. Bewoners gingen over naar de luxe van een eigen appartement en ervaarden de privacy van een eigen voordeur en brievenbus en hun eigen badkamer.

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Wissehaege, Vonderhof en Peppelrode.

Lees hem hier

Lees het hele verhaal

Simpel Verlangen

Simpel Verlangen

Een groep professionele dansers, dansstudenten en muzikanten van PRA Muziektheater maakt samen met de bewoners en ouderen uit de regio een dansvoorstelling over verlangen, over loslaten, ontmoeten, vertrouwen en luisteren.

 

Lees het hele verhaal

Rollende Glowdagen groot succes

Voor het eerst dit jaar heeft de Glow organisatie twee dagen lang een verkorte route uitgezet voor ouderen en rolstoel afhankelijke bewoners. Het startpunt lag bij de locatie Vonderhof en bij Dommelhoef.

Het dynamisch stadsverpleeghuis Vitalis Vonderhof presenteerde zich zowel op maandag als op dinsdag op luchtige wijze. Magische luchtbellen kwamen aanrollen van 4 verdiepingen hoog en via de lichtstralen verdwenen ze weer in de nacht. Vonderhof leek een grote zeepbubbel.

Lees het hele verhaal

Dansen met Parkinson; cursus voor patiënten en mantelzorgers

Dansen met Parkinson is een speciaal ontwikkelde dansmethode voor mensen met Parkinson en hun mantelzorgers. Het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven (CKE) verzorgt in samenwerking met Vitalis Peppelrode deze nieuwe cursus.

Lees het hele verhaal

Open Dag Peppelrode

Een mooie en kleurrijke dag op 28 september in Peppelrode. Veel aanloop, bezoekers, studenten, partners van vrijwilligers en vele andere 'Eindhovenaren' die even kwamen kijken.

Lees het hele verhaal

Open Dag Vitalis Peppelrode 28-9-2017

Op donderdag 28 september opent Vitalis Peppelrode haar deuren. U bent welkom tussen 14.30 en 17.00 uur. Wilt u meer weten over werken, wonen of dagbesteding? Kom vooral even binnenlopen en de gezellig sfeer op Peppelrode proeven. Er zijn volop leuke activiteiten en informatiestands.

 
 

 

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

De nieuwe courant is weer uit! Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Wissehaege, Vonderhof en Peppelrode.

Lees hem hier.

Lees het hele verhaal

Internationale Swimming WorldCup 11/12 augustus '17

Bewoners van Wissehaege ‘naaste buren’ van het Pieter van den Hoogenband zwembad werden uitgenodigd voor de Swimming World Cup. “We wonen er tegenover, maar hebben het zwembad nog nooit van de binnenkant gezien’ Vijf bewoners en begeleiders maakten gebruik van de uitnodiging

 

Lees het hele verhaal

ZOMER IN WISSEHAEGE

17 juli start van de zomerweken in Wissehaege
In het atrium stond een ijskar en was een gratis ijsje op te halen.

Met dank aan de Jan van Helvoirt die het beheer van de ijskar voor zijn rekening nam

Lees het hele verhaal

REUNIE DE WEERDE

Op velerlei verzoek is het eindelijk zo ver......
De reunie is georganiseerd en gepland op 10 november 2017
Aanmelden kan tot 23 oktober 2017
Betaling is tevens inschrijfbewijs.

De reunie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de directie intensieve zorg 

Lees het hele verhaal

LA BONNE ESPERANCE

Op zondag 2 juli genoten ruim 150 bewoners en bezoekers in Wissehaege van een optreden van Het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance.
Het Koninklijk Mannenkoor ‘La Bonne Espérance’ is een enthousiast mannenkoor uit Eindhoven bestaande uit circa 100 leden uit de directe omgeving. Zij gaven buitenlandse concerten en traden op in nagenoeg alle grote steden van Nederland.

Lees het hele verhaal

SAMEN GEMAAKT

Eik 2 Peppelrode

Een kunstwerk samen gemaakt. Een mooi object aan de muur waar iedereen zich mee verbonden voelt en graag naar komt kijken.Elke bewoner, familielid, verzorgende, vrijwilliger en iedereen die nog meer in en rond Vitalis Peppelrode is via Peppelrode met elkaar verbonden en vormt samen één grote familie. Ieder heeft binnen deze familie zijn eigen taak, zijn eigen rol. Alles gericht op het fijn wonen in een warme en veilige omgeving.

 

Lees het hele verhaal

Trots op het multidisciplinaire team PG Vitalis Wissehaege

Resultaten 2e meting “Beter af met minder Psychofarmaca” laten goede uitkomsten zien! In het najaar vindt de eindmeting van dit landelijk project plaats.
Vitalis Wissehaege gaat door op de ingeslagen weg en hopen ook andere afdelingen van inspiratie te kunnen voorzien.

 

Lees het hele verhaal

Onderzoek TU DELFT: Tovertafel zet aan tot beweging

Tovertafel brengt mensen met dementie in beweging. Dit blijkt onlangs uit onderzoek door de TU DELFT.
Op Vitalis Wissehaege worden sinds de herfst 2016 tovertafels ingezet op de afdelingen waar dementerende ouderen wonen. Dit geeft verbluffende resultaten!
Lees het hele verhaal

Peppelrode: Winnaar Zorg Belevings Award

Vitalis Peppelrode heeft op donderdag 11 mei de award ‘meest belevingsgericht zorghuis van Nederland’ gewonnen. De vakjury gaf in hun verhaal naar de onthulling van de winnaar aan: “Medewerkers zijn doortrokken door de beleving van de cliënt, ze beleven mee mét de cliënt, ze spreken vanuit hun hart en dat voelt heel erg goed. Wij zouden wel in deze zorginstelling willen wonen".

Lees het hele verhaal

Open dag Wissehaege groot succes

De Open Dag in Wissehaege was een groot succes. Enkele honderden bezoekers bezochten het atrium en lieten zich verrassen door de enthousiaste medewerkers en vrijwilligers in het atrium.

Lees het hele verhaal

PEPPELRODE GAAT VOOR DE TITEL

Peppelrode gaat voor de titel: meest belevingsgerichte zorginstelling.

Lees verder op www.zorgvoorbeleving.nl/award-deelnemers/vitalis-peppelrode/

Vanaf 1 maart kunt u uw stem uitbrengen. Elke stem telt!

Lees het hele verhaal

Brief aan de koning

Vitalis schrijft een brief aan onze koning. Omdat we een ander geluid willen laten horen over ‘de ouderenzorg’.  Omdat we trots bij Vitalis te werken. Omdat medewerkers en vrijwilligers zich–ondanks  de schaarste in tijd –  elke dag inzetten voor kwetsbare ouderen.

 

 

Lees het hele verhaal

Film ‘Zie wat zij zien’

Film ‘Zie wat zij zien’

Het slechte imago van ‘de verpleeghuizen’ doet geen recht aan de enorme inzet van onze medewerkers en vrijwilligers, die dagelijks met hart en ziel werken voor het welzijn van onze cliënten/bewoners. Om die reden is, met belangeloze medewerking van tv- en filmmakers, een kort filmpje gemaakt.

 

Lees het hele verhaal

VITALIS 1E DEELNEMER VILANS PROJECT 'BEWUST GEBRUIK PSYCHOFARMACA'

Vitalis Wissehaege doet mee met vernieuwend project ‘Beter af met minder’. Vilans, de organisatie die organisaties in de langdurige zorg help om de zorg te verbeteren is dit nieuwe project gestart. Vitalis Wissehaege is de eerste zorgorganisatie in Nederland die zich voor dit project heeft aangemeld. Bij de eerste meting bleek dat Vitalis Wissehaege al minder psychofarmaca gebruikt, dan het landelijk gemiddelde in verpleeghuizen.

Lees het hele verhaal

Bewoners Wissehaege naar kerstmarkt Düsseldorf

Bij Holland Food Service kon je meedoen aan een prijsvraag. Waarmee je een geheel verzorgde dagtocht naar de kerstmarkt in Düsseldorf kon winnen. Je hoefde alleen maar de naam van de instelling en een telefoonnummer in te vullen. Hoe makkelijk kan het zijn, dacht de pg afdeling van Vitalis Wissehaege. En wat fantastisch dat ze de prijsvraag uiteindelijk ook wonnen!

 

Lees het hele verhaal

Opening Verpleeghuis van de Toekomst

 Begin december is het appartement van de Toekomst op Vitalis Vonderhof intern officieel geopend. Het appartement is gestart vanuit de gezamenlijke ambitie van Vitalis WoonZorg Groep en Fontys Hogescholen om het verpleeghuis innovatie in de zorg te stimuleren en nieuwe toepassingen te rechtstreeks in de praktijk te testen en ontwikkelen. Innovatie is hierbij geen doel op zich, maar een middel om het wonen en werken in de zorg leuker en makkelijker te maken.

 

Lees het hele verhaal
Qwiek Up

Ontspannen zorgmomenten met de Qwiek Up

Ontspannen zorgmomenten met de Qwiek Up

De Qwiek Up, een innovatieve videoprojector, creëert een beleving waardoor de zorg beter en meer ontspannen verloopt. De Qwiek Up is een verrijdbare projector waarop beelden en geluid worden afgespeeld. Bijvoorbeeld een wandeling door het bos, een bezoek aan een groot aquarium of een show van Andre Rieu. De eerste ervaringen in Peppelrode met de Qwiek Up waren heel positief.

Lees het hele verhaal

OPEN DAG HOSPICE WISSEHAEGE 8 OKTOBER

 

Open Dag Hospice Wissehaege op 8 oktober van 14.00 - 16.00 uur

Al tien jaar biedt het hospice in Wissehaege  zorg aan mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Een zorgomgeving gericht op aandacht, comfort en geborgenheid.

Doodgaan is ver weg maar kan plotseling heel dichtbij zijn. We proberen er in het dagelijks leven met een boog omheen te lopen maar het is er soms ineens. Loop er niet omheen maar ga het aan en kom eens binnen!

Lees het hele verhaal

BEWONERS VONDERHOF GAAN 24 UUR WANDELEN VOOR NIEUWE PERSONENBUS!

Gewoon even de auto pakken is voor ons zo normaal. De bewoners van Vitalis Vonderhof missen hun oude personenbus! Samen met hun kinderen, kennissen, vrijwilligers gaan zij op 10 en 11 september 24 uur lang wandelen om zo samen een bedrag bijeen te lopen om een nieuwe personenbus te kunnen aanschaffen.

Lees het hele verhaal

Vitalis in beweging

Bewegen is gezond. zeker voor jong en oud. Studenten van de Fontys hebben in Vitalis Theresia onderzoek gedaan naar bewegen bij een specifieke doelgroep: ouderen met dementie. Zij zijn voor hun dagelijks portie bewegen vaak afhankelijk van anderen; familie, vrijwilligers, mantelzorgers.

Daarnaast blijkt dat een huiselijke sfeer en muziek de boel in beweging krijgen. De studenten hebben een film gemaakt van het onderzoek en alle bewegingsactiviteiten.

Klik hier voor de film.

Lees het hele verhaal

BRILJANTEN PAAR KAN SAMEN BLIJVEN WONEN IN VONDERHOF

Na een lang huwelijk gescheiden worden in een verzorgingstehuis is iets waar veel ouderen voor vrezen. Lenie en Rienk van der Wal uit Eindhoven hoeven zich echter geen zorgen meer te maken. Bij Vitalis Vonderhof hebben ze een eigen ruimte waar ze alles samen kunnen doen. Zoals ze dat al die 65 jaar hebben gedaan.

Lees het hele verhaal

FONDS NUTSOHRA PROGRAMMA KLEIN GELUK’ MAAKT HET MOGELIJK

3 tovertafels voor bewoners met dementie
Het team voor dementiezorg in Wissehaege had al lang de wens om het leven van de bewoners te veraangenamen. Op het verlanglijstje van de teams stond de aanschaf van drie tovertafels. Maar ja waar doe je dat dan van? Het Fonds NutsOhra maakt dit nu mogelijk. Met de bijdrage uit het programma Klein Geluk gaat deze wens van het team dementiezorg in vervulling.

Lees het hele verhaal

NIEUWE VOORDEUREN IN PEPPELRODE

Dementie gaat gepaard met verlies van grip op de omgeving. Mensen vallen terug op ingesleten beelden en oude gewoontes. Een herkenbare omgeving geeft dan nog een beetje houvast Omgevingsfactoren zijn erg belangrijk voor een dementerenden. Positieve prikkels verhogen het welzijn en de onafhankelijkheid. Wanneer iemand met dementie niet meer thuis kan wonen in de vertrouwde omgeving is de volgende stap in de meeste gevallen een verpleeghuis met een kleinschalige woonvorm.

Lees het hele verhaal

CARNAVAL IN WISSEHAEGE

Veel ouderen in de zuidelijke provincies kijken er ieder jaar weer naar uit: carnaval. Het uitbundige volksfeest draait om levensvreugde, om het aanhalen van sociale contacten, het doorbrengen van tijd met familie, vrienden en bekenden en voor sommigen ook om de achterliggende Katholieke traditie. Maar als je op leeftijd bent of mindervalide, regel je dat niet zo makkelijk meer voor jezelf. Veel verpleeghuizen in de regio organiseren daarom met carnaval activiteiten voor hun bewoners. Want als het de bedoeling is dat wonen in het verpleeghuis zoveel mogelijk lijkt op hoe het daarvoor thuis was, hoort carnaval er ook bij voor wie dat wil vieren.

Lees het hele verhaal

INTERACTIEVE WORKSHOP

Op 20 november a.s. vindt het 11e ParkinsonNet congres plaats in Utrecht, waar ca. 1.500 zorgverleners aanwezig zijn voor een dag vol boeiende topsprekers uit binnen- en buitenland, interactieve workshops en sessies en de nieuwste inzichten en resultaten met betrekking tot de ziekte van Parkinson.

Lees het hele verhaal

NOMINATIE VOOR SOCIAL INNOVATION AWARD 2015

Met het project Doorn Social is Vitalis Berckelhof samen met Corner Spot een van de vijf genomineerden voor de Social Innovation Award 2015. Op 10 september hebben Sylvia van Aggel (Vitalis Berckelhof Ankerpunt in de wijk) en Conor Trawinsky (Corner Spot) gedurende vijf minuten ‘gepitcht’ voor zowel de jury als voor publiek.

In deze spannende vijf minuten kregen zij de gelegenheid om hun project voor het voetlicht te brengen. Op 18 september doen ze dat nog eens, maar dan voor publiek. De jury kiest dan de winnaar en het publiek kiest de tweede prijswinnaar.

Lees het hele verhaal

PARKINSON EXPERTISECENTRUM IN PEPPELRODE

In 2016 opent Vitalis het Parkinson Expertisecentrum Peppelrode (PEP), een woonvoorziening binnen Vitalis Peppelrode, aan de Dominee Theodor Fliednerstraat in Eindhoven.

De ouderenzorg is in beweging en de vraag naar specifieke zorg stijgt, zo ook voor cliënten met de ziekte van Parkinson. Vitalis vindt het belangrijk om te luisteren naar de wensen van de cliënt. Daarom heeft in april 2015 een bijeenkomst plaatsgevonden waaraan zowel neuroloog A. Vermeij en de Parkinson verpleegkundigen van het Catharinaziekenhuis, cliënten, hun mantelzorgers en eerstelijns zorgverleners deelnamen. De complexe zorg, die deze groep cliënten vraagt, en het voornemen tot oprichting van het Parkinson Expertisecentrum Peppelrode is op die bijeenkomst besproken en toegelicht.

Lees het hele verhaal