Nieuws Intensieve Zorg

Nieuws over alle mogelijkheden, over verzorgd wonen, verpleegd wonen, gerontopsychiatrie  en dementie. Ook in dit opzicht bieden wij een totaalpakket aan zorgproducten.

Corporate logo


Nieuws vertelt een verhaal

Op onze locaties is altijd veel te beleven. Een goed leven, toegankelijkheid, warmte en gezelligheid staan voorop. Onze nieuwsartikelen geven ook daar een gezicht aan.

Vacature voorzitter cliëntenraad Vonderhof

11-10-2022

Voor locatie Vonderhof zijn wij op zoek naar een onafhankelijke voorzitter voor de cliëntenraad.  Vitalis Vonderhof in Eindhoven biedt woonvormen met 24 uur zorg en behandeling voor ouderen met lichamelijke beperkingen of dementie. Ook zijn er een aantal appartementen voor zelfstandig wonen met de mogelijkheid van thuiszorg. De belangen van alle bewoners die zorg ontvangen van Stadsverpleeghuis Vonderhof worden behartigd door een cliëntenraad, welke op dit moment bestaat uit 5 leden, inclusief een voorzitter. De cliëntenraad denkt mee, geeft waar nodig advies en instemming op onderwerpen die er toe doen. Vanwege het vertrek van de huidige voorzitter is de cliëntenraad op zoek naar een nieuwe voorzitter op vrijwillige basis.

Ons streven is helder en tegelijkertijd vol ambitie: wij willen dat mensen bij ons gelukkig oud zijn. Bij ontwikkelingen en keuzes speelt de cliëntenraad een essentiële rol.  Wilt u een bijdrage leveren aan de kunst van gelukkig oud zijn op Stadverpleeghuis Vonderhof? Bekijk dan snel de volledige vacature Onafhankelijke Voorzitter cliëntenraad, locatie Vonderhof | Vitalis WoonZorg Groep (werkenbijvitalis.nl)

Lees het hele verhaal

Wereld Parkinson dag

11-04-2022

Vandaag is het Wereld Parkinson Dag. Op deze dag vraagt ParkinsonNL extra aandacht voor iedereen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme en hun naasten. Dit jaar doen ze dat met muziek. Daar doen wij Vitalis Peppelrode ls Parkinson Expertise Centrum graag aan mee! Muziek zorgt voor sfeer, roept gevoelens op, verbindt en kan zelfs als medicijn werken bij mensen met Parkinson. Met dit speciaal voor deze dag opgenomen  nummer “de muziek gaat altijd door”, dragen wij (behandelaars, verzorgenden/verpleegkundigen samen met onze cliënten) graag ons steentje bij aan deze bijzondere dag.

Maar ook na deze dag willen wij meer betekenen voor mensen met Parkinson. Lees hier onderstaand meer over. 

Lees het hele verhaal

Vacature voorzitter cliëntenraad Brunswijck

24-03-2022
Voor locatie Brunswijck zijn wij op zoek naar een onafhankelijke voorzitter voor de cliëntenraad. Bij ontwikkelingen en keuzes speelt de cliëntenraad een essentiële rol. Als voorzitter van de cliëntraad kunt u hierin een belangrijke rol spelen. Wilt u een bijdrage leveren aan de kunst van het gelukkig oud zijn? Bekijk dan snel de volledige vacature Onafhankelijke voorzitter Cliëntenraad Brunswijck | Vitalis WoonZorg Groep (werkenbijvitalis.nl)
Lees het hele verhaal

Vitalis Peppelrode 50 jaar

23-03-2022

Deze week bestaat Vitalis Peppelrode 50 jaar.  Op locatie is er een gezellige feestweek georganiseerd met vele leuke activiteiten en natuurlijk gebak. De oudste bewoner van Peppelrode (en Eindhoven) heeft samen met  Hermien Looijmans (medewerkster die het langst in dienst is bij Peppelrode) een boom geplant ter herinnering aan het 50-jarig bestaan. 

Lees het hele verhaal

Projectmatig werken verbetert de kwaliteit van zorg

28-12-2021

Waar kunnen wij nú verbeteren ten behoeve van de kwaliteit van zorg? Die vraag staat voortdurend centraal op de leerafdeling PGBG op Vitalis Wissehaege. Een team bestaande uit medewerkers zorg, welzijn, helpenden en activiteitenbegeleiding samen met minimaal twee leerlingen en zes stagiaires. Sinds een jaar werkt het team ‘projectmatig’. Eén zelfgekozen project staat centraal: dat zorgt voor focus en voortgang. Na afronding volgt een nieuw project. Een inkijk in deze nieuwe werkwijze.

Lees het hele verhaal

Clowneske voorstelling voor geluksmoment bewoners Vitalis Wissehaege

04-11-2021

Alle bewoners en de medewerkers van de psychogeriatrische afdeling van Vitalis Wissehaege konden op woensdag 3 november genieten van een voorstelling van ‘Eindhovense clown’ Arno Huibers en musicus Paul van der Heijden. Het doel was een geluksmoment creëren na de heftige coronatijd. “Het was een geweldige middag, jong en oud genoot met een lach van oor tot oor!”

Lees het hele verhaal

DAF op het dak Vitalis Vonderhof

20-10-2021

Op het dak van stadsverpleeghuis Vitalis Vonderhof, middenin centrum Eindhoven, pronkt vanaf zaterdag 23 oktober een iconische DAF op het dak. Als oriëntatiepunt voor mensen woonachtig in de wijk én in het verpleeghuis. De DAF Op het dak is onderdeel van de dementievriendelijke wijk Vonderkwartier en het kunst- en cultuurprogramma van Vitalis.

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

15-09-2021

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Brunswijck, Peppelrode, Vonderhof en Wissehaege, editie september 2021. Bekijk hem hier

Lees het hele verhaal

Dagcentrum Peppelrode maakt filmpjes voor illi-tv

31-08-2021

Het dagcentrum op Vitalis Peppelrode heeft onlangs filmpjes ‘Gymnastiek op Muziek’ mogen maken t.b.v. illi-tv van Illi Engineering. Op het dagcentrum van Peppelrode gebruiken we de illi-tv o.a. om dagelijks te werken aan geheugentraining en mobiliteit. Zo bieden we een mooie daginvulling voor onze cliënten.  Bedankt aan Stijn Beekx, stagiaire sport medisch trainer van de Hogeschool Fontys, voor de frisse en gezellige manier van bewegen voor onze bewoners én alle andere kijkers van illi-tv.  

Illi-tv wordt door o.a. door cliënten in diverse verpleeghuizen in Nederland bekeken. De illi-tv bestaat uit een verzameling van liedjes, video’s en foto’s, verpakt in een mooie herinnering die op elk moment van de dag via de tv kan worden afgespeeld.

Lees het hele verhaal

Winnaars Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst 2021 bekend

09-06-2021

Zorggroep Sint Maarten en Tante Louise gefeliciteerd met jullie overwinning tijdens de finale van de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst op 17 juni 2021. Wij zijn trots op onze tweede plaats én de bereikte resultaten met de inzet van leefcirkels op Vitalis Vonderhof en de voorbereidingen voor uitbreiding van leefcirkels op locaties Peppelrode, Brunswijck en Wissehaege.

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

10-06-2021

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Brunswijck, Peppelrode, Vonderhof en Wissehaege, editie juni 2021. Lees hem hier

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

09-03-2021

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Brunswijck, Peppelrode, Vonderhof en Wissehaege. Lees hem hier

Lees het hele verhaal

Onderzoek naar inzet 3D-geluid voor meer thuisgevoel

08-03-2021

Een verhuizing van thuis naar een zorginstelling kan veel stress met zich meebrengen. Zeker voor mensen met dementie. Uit onderzoek blijkt dat vertrouwd geluid gunstige effecten heeft op mensen met dementie. Daarom zijn we vorige maand samen met TU/Eindhoven, Qwiek en Fontys een onderzoek gestart hoe we met 3D-geluid het thuisgevoel binnen de muren van Vitalis WoonZorg Groep kunnen halen, onder de naam ‘Sounds Like Home’.

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

17-12-2020

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Brunswijck, Peppelrode, Vonderhof en Wissehaege.

Lees hem hier

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

22-09-2020

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Brunswijck, Peppelrode, Vonderhof en Wissehaege.

Lees hem hier

Lees het hele verhaal

Helpt u Vitalis Vonderhof aan een veilig, afgeschermd terras?

28-04-2020

Ondernemende en betrokken Vitalis-medewerkers en vrijwilligers zijn samen met de bewoners van Vonderhof een crowdfunding actie gestart. Het doel is samen genieten op een veilig en afgeschermd terras in hun eigen tuin waar ook de dementerende ouderen zelfstandig gebruik van kunnen maken.

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

17-12-2019
Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Brunswijck,
Peppelrode, Vonderhof en Wissehaege.
 
Lees het hele verhaal

Nostalgie op Peppelrode

01-08-2019

De geur van frisgewassen was

Buiten de was ophangen was vroeger, zeker met dit weer, heel normaal. Bewoners van de PG afdelingen binnen Vitalis Peppelrode kunnen sinds kort de fris gewassen was ophangen en ruiken. Een mooie manier om samen met familie of zorg actief bezig te zijn, herinneringen op te halen én contact te maken.
Lees het hele verhaal

Dromen in de Efteling

04-12-2018

Hoe kunnen nieuwe technologieën en innovaties bijdragen aan nog meer geluk voor onze ouderen? Het team Intensieve Zorg droomde er vorige week met elkaar over in de Efteling. Wat was het een inspirerende dag met prachtige ideeën.

Bekijk hier onze vlog over deze dag.

Lees het hele verhaal

Open dag Hospice Wissehaege zaterdag 13 oktober

09-10-2018

U bent van harte welkom om Hospice Wissehaege op zaterdag 13 oktober tussen 14.00 - 16.00 uur te bezoeken. De koffie staat klaar, u kunt een kijkje nemen in de familiekamer en medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

13-08-2018
Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Wissehaege, Vonderhof, Peppelrode en Brunswijck.
 
 
Lees het hele verhaal

Vitalis Peppelrode breidt Parkinson Expertise Centrum uit

30-05-2018

In 2016 opende Vitalis het Parkinson Expertisecentrum in Peppelrode (PEP). Nu twee jaar later is de tweede wooneenheid geopend. In de regio is deze woonvoorziening uniek; met het oprichten van het PEP sluit Vitalis optimaal aan bij de vraag die bij cliënten en hun mantelzorgers leeft. Het is het eerste centrum waar een gespecialiseerd team zorgverleners centraal zorg en behandeling biedt, samen met (para) medische behandelaars geschoold door, en aangesloten bij het ParkinsonNet. Lotgenotencontact vormt in deze woonvoorziening een wezenlijk onderdeel voor zowel cliënt als mantelzorger. Invulling van het Parkinson Café Eindhoven gebeurt in samenwerking met de Parkinson Vereniging.

Lees het hele verhaal

Vitalis Wissehaege viert haar 10-jarig jubileum

26-03-2018

Het 10-jarige jubileum wordt op feestelijke wijze gevierd met bewoners/familieleden, medewerkers en vrijwilligers. Op zaterdag 7 april en zondag 8 april verzorgt Circus Alexander voor hen feestelijke circusvoorstellingen. Tien jaar geleden opende het nieuwe verpleeghuis haar deuren. Een prachtige locatie waar 200 ouderen wonen; een parel aan de kroon van Vitalis. De nieuwbouw staat op de plek waar het oude de Weerde stond. Bewoners gingen over naar de luxe van een eigen appartement en ervaarden de privacy van een eigen voordeur en brievenbus en hun eigen badkamer.

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

12-03-2018

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Wissehaege, Vonderhof en Peppelrode.

Lees hem hier

Lees het hele verhaal

Simpel Verlangen

30-11-2017

Simpel Verlangen

Een groep professionele dansers, dansstudenten en muzikanten van PRA Muziektheater maakt samen met de bewoners en ouderen uit de regio een dansvoorstelling over verlangen, over loslaten, ontmoeten, vertrouwen en luisteren.

 

Lees het hele verhaal

Rollende Glowdagen groot succes

15-11-2017

Voor het eerst dit jaar heeft de Glow organisatie twee dagen lang een verkorte route uitgezet voor ouderen en rolstoel afhankelijke bewoners. Het startpunt lag bij de locatie Vonderhof en bij Dommelhoef.

Het dynamisch stadsverpleeghuis Vitalis Vonderhof presenteerde zich zowel op maandag als op dinsdag op luchtige wijze. Magische luchtbellen kwamen aanrollen van 4 verdiepingen hoog en via de lichtstralen verdwenen ze weer in de nacht. Vonderhof leek een grote zeepbubbel.

Lees het hele verhaal

Dansen met Parkinson; cursus voor patiënten en mantelzorgers

16-10-2017

Dansen met Parkinson is een speciaal ontwikkelde dansmethode voor mensen met Parkinson en hun mantelzorgers. Het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven (CKE) verzorgt in samenwerking met Vitalis Peppelrode deze nieuwe cursus.

Lees het hele verhaal

Open Dag Peppelrode

10-10-2017

Een mooie en kleurrijke dag op 28 september in Peppelrode. Veel aanloop, bezoekers, studenten, partners van vrijwilligers en vele andere 'Eindhovenaren' die even kwamen kijken.

Lees het hele verhaal

Open Dag Vitalis Peppelrode 28-9-2017

19-09-2017

Op donderdag 28 september opent Vitalis Peppelrode haar deuren. U bent welkom tussen 14.30 en 17.00 uur. Wilt u meer weten over werken, wonen of dagbesteding? Kom vooral even binnenlopen en de gezellig sfeer op Peppelrode proeven. Er zijn volop leuke activiteiten en informatiestands.

 
 

 

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

13-09-2017

De nieuwe courant is weer uit! Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Wissehaege, Vonderhof en Peppelrode.

Lees hem hier.

Lees het hele verhaal

Internationale Swimming WorldCup 11/12 augustus '17

07-09-2017

Bewoners van Wissehaege ‘naaste buren’ van het Pieter van den Hoogenband zwembad werden uitgenodigd voor de Swimming World Cup. “We wonen er tegenover, maar hebben het zwembad nog nooit van de binnenkant gezien’ Vijf bewoners en begeleiders maakten gebruik van de uitnodiging

 

Lees het hele verhaal

ZOMER IN WISSEHAEGE

18-07-2017

17 juli start van de zomerweken in Wissehaege
In het atrium stond een ijskar en was een gratis ijsje op te halen.

Met dank aan de Jan van Helvoirt die het beheer van de ijskar voor zijn rekening nam

Lees het hele verhaal

REUNIE DE WEERDE

18-07-2017

Op velerlei verzoek is het eindelijk zo ver......
De reunie is georganiseerd en gepland op 10 november 2017
Aanmelden kan tot 23 oktober 2017
Betaling is tevens inschrijfbewijs.

De reunie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de directie intensieve zorg 

Lees het hele verhaal

LA BONNE ESPERANCE

10-07-2017

Op zondag 2 juli genoten ruim 150 bewoners en bezoekers in Wissehaege van een optreden van Het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance.
Het Koninklijk Mannenkoor ‘La Bonne Espérance’ is een enthousiast mannenkoor uit Eindhoven bestaande uit circa 100 leden uit de directe omgeving. Zij gaven buitenlandse concerten en traden op in nagenoeg alle grote steden van Nederland.

Lees het hele verhaal

SAMEN GEMAAKT

10-07-2017

Eik 2 Peppelrode

Een kunstwerk samen gemaakt. Een mooi object aan de muur waar iedereen zich mee verbonden voelt en graag naar komt kijken.Elke bewoner, familielid, verzorgende, vrijwilliger en iedereen die nog meer in en rond Vitalis Peppelrode is via Peppelrode met elkaar verbonden en vormt samen één grote familie. Ieder heeft binnen deze familie zijn eigen taak, zijn eigen rol. Alles gericht op het fijn wonen in een warme en veilige omgeving.

 

Lees het hele verhaal

Trots op het multidisciplinaire team PG Vitalis Wissehaege

08-06-2017
Resultaten 2e meting “Beter af met minder Psychofarmaca” laten goede uitkomsten zien! In het najaar vindt de eindmeting van dit landelijk project plaats.
Vitalis Wissehaege gaat door op de ingeslagen weg en hopen ook andere afdelingen van inspiratie te kunnen voorzien.

 

Lees het hele verhaal

Onderzoek TU DELFT: Tovertafel zet aan tot beweging

17-05-2017
Tovertafel brengt mensen met dementie in beweging. Dit blijkt onlangs uit onderzoek door de TU DELFT.
Op Vitalis Wissehaege worden sinds de herfst 2016 tovertafels ingezet op de afdelingen waar dementerende ouderen wonen. Dit geeft verbluffende resultaten!
Lees het hele verhaal

Onderzoek TU DELFT: Tovertafel zet aan tot beweging

17-05-2017

Onderzoek TU DELFT: Tovertafel zet aan tot beweging

Tovertafel brengt mensen met dementie in beweging. Dit blijkt onlangs uit onderzoek door de TU DELFT.
Op Vitalis Wissehaege worden sinds de herfst 2016 tovertafels ingezet op de afdelingen waar dementerende ouderen wonen. Dit geeft verbluffende resultaten!
Lees het hele verhaal
Lees het hele verhaal

VITALIS 1E DEELNEMER VILANS PROJECT 'BEWUST GEBRUIK PSYCHOFARMACA'

16-12-2016

Vitalis Wissehaege doet mee met vernieuwend project ‘Beter af met minder’. Vilans, de organisatie die organisaties in de langdurige zorg help om de zorg te verbeteren is dit nieuwe project gestart. Vitalis Wissehaege is de eerste zorgorganisatie in Nederland die zich voor dit project heeft aangemeld. Bij de eerste meting bleek dat Vitalis Wissehaege al minder psychofarmaca gebruikt, dan het landelijk gemiddelde in verpleeghuizen.

Lees het hele verhaal

Ontspannen zorgmomenten met de Qwiek Up

16-09-2016

Ontspannen zorgmomenten met de Qwiek Up

De Qwiek Up, een innovatieve videoprojector, creëert een beleving waardoor de zorg beter en meer ontspannen verloopt. De Qwiek Up is een verrijdbare projector waarop beelden en geluid worden afgespeeld. Bijvoorbeeld een wandeling door het bos, een bezoek aan een groot aquarium of een show van Andre Rieu. De eerste ervaringen in Peppelrode met de Qwiek Up waren heel positief.

Lees het hele verhaal

OPEN DAG HOSPICE WISSEHAEGE 8 OKTOBER

16-09-2016

 

Open Dag Hospice Wissehaege op 8 oktober van 14.00 - 16.00 uur

Al tien jaar biedt het hospice in Wissehaege  zorg aan mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Een zorgomgeving gericht op aandacht, comfort en geborgenheid.

Doodgaan is ver weg maar kan plotseling heel dichtbij zijn. We proberen er in het dagelijks leven met een boog omheen te lopen maar het is er soms ineens. Loop er niet omheen maar ga het aan en kom eens binnen!

Lees het hele verhaal

BEWONERS VONDERHOF GAAN 24 UUR WANDELEN VOOR NIEUWE PERSONENBUS!

16-08-2016

Gewoon even de auto pakken is voor ons zo normaal. De bewoners van Vitalis Vonderhof missen hun oude personenbus! Samen met hun kinderen, kennissen, vrijwilligers gaan zij op 10 en 11 september 24 uur lang wandelen om zo samen een bedrag bijeen te lopen om een nieuwe personenbus te kunnen aanschaffen.

Lees het hele verhaal

Peppelrode: Winnaar Zorg Belevings Award

17-05-2016

Vitalis Peppelrode heeft op donderdag 11 mei de award ‘meest belevingsgericht zorghuis van Nederland’ gewonnen. De vakjury gaf in hun verhaal naar de onthulling van de winnaar aan: “Medewerkers zijn doortrokken door de beleving van de cliënt, ze beleven mee mét de cliënt, ze spreken vanuit hun hart en dat voelt heel erg goed. Wij zouden wel in deze zorginstelling willen wonen".

Lees het hele verhaal

BRILJANTEN PAAR KAN SAMEN BLIJVEN WONEN IN VONDERHOF

16-04-2016

Na een lang huwelijk gescheiden worden in een verzorgingstehuis is iets waar veel ouderen voor vrezen. Lenie en Rienk van der Wal uit Eindhoven hoeven zich echter geen zorgen meer te maken. Bij Vitalis Vonderhof hebben ze een eigen ruimte waar ze alles samen kunnen doen. Zoals ze dat al die 65 jaar hebben gedaan.

Lees het hele verhaal

NIEUWE VOORDEUREN IN PEPPELRODE

16-02-2016

Dementie gaat gepaard met verlies van grip op de omgeving. Mensen vallen terug op ingesleten beelden en oude gewoontes. Een herkenbare omgeving geeft dan nog een beetje houvast Omgevingsfactoren zijn erg belangrijk voor een dementerenden. Positieve prikkels verhogen het welzijn en de onafhankelijkheid. Wanneer iemand met dementie niet meer thuis kan wonen in de vertrouwde omgeving is de volgende stap in de meeste gevallen een verpleeghuis met een kleinschalige woonvorm.

Lees het hele verhaal

Samen naar het Van ABBE museum

15-01-2016

Jong en oud schilderen samen in het Van ABBE museum.

Op 30 januari jl. togen we met enkele leden van de schildergroep van Vitalis Vonderhof naar het Van ABBE museum. We waren hiervoor uitgenodigd op initiatief van André van der Gun, binnenhuisarchitect.

Lees het hele verhaal

Bewoners Wissehaege naar kerstmarkt D?_sseldorf

16-12-2014

Bij Holland Food Service kon je meedoen aan een prijsvraag. Waarmee je een geheel verzorgde dagtocht naar de kerstmarkt in Düsseldorf kon winnen. Je hoefde alleen maar de naam van de instelling en een telefoonnummer in te vullen. Hoe makkelijk kan het zijn, dacht de pg afdeling van Vitalis Wissehaege. En wat fantastisch dat ze de prijsvraag uiteindelijk ook wonnen!

 

Lees het hele verhaal

Opening Verpleeghuis van de Toekomst

16-12-2014

 Begin december is het appartement van de Toekomst op Vitalis Vonderhof intern officieel geopend. Het appartement is gestart vanuit de gezamenlijke ambitie van Vitalis WoonZorg Groep en Fontys Hogescholen om het verpleeghuis innovatie in de zorg te stimuleren en nieuwe toepassingen te rechtstreeks in de praktijk te testen en ontwikkelen. Innovatie is hierbij geen doel op zich, maar een middel om het wonen en werken in de zorg leuker en makkelijker te maken.

 

Lees het hele verhaal

NOMINATIE VOOR SOCIAL INNOVATION AWARD 2015

15-09-2014

Met het project Doorn Social is Vitalis Berckelhof samen met Corner Spot een van de vijf genomineerden voor de Social Innovation Award 2015. Op 10 september hebben Sylvia van Aggel (Vitalis Berckelhof Ankerpunt in de wijk) en Conor Trawinsky (Corner Spot) gedurende vijf minuten ‘gepitcht’ voor zowel de jury als voor publiek.

In deze spannende vijf minuten kregen zij de gelegenheid om hun project voor het voetlicht te brengen. Op 18 september doen ze dat nog eens, maar dan voor publiek. De jury kiest dan de winnaar en het publiek kiest de tweede prijswinnaar.

Lees het hele verhaal

Vitalis in beweging

16-07-2014

Bewegen is gezond. zeker voor jong en oud. Studenten van de Fontys hebben in Vitalis Theresia onderzoek gedaan naar bewegen bij een specifieke doelgroep: ouderen met dementie. Zij zijn voor hun dagelijks portie bewegen vaak afhankelijk van anderen; familie, vrijwilligers, mantelzorgers.

Daarnaast blijkt dat een huiselijke sfeer en muziek de boel in beweging krijgen. De studenten hebben een film gemaakt van het onderzoek en alle bewegingsactiviteiten.

Klik hier voor de film.

Lees het hele verhaal

INTERACTIEVE WORKSHOP

15-11-2010

Op 20 november a.s. vindt het 11e ParkinsonNet congres plaats in Utrecht, waar ca. 1.500 zorgverleners aanwezig zijn voor een dag vol boeiende topsprekers uit binnen- en buitenland, interactieve workshops en sessies en de nieuwste inzichten en resultaten met betrekking tot de ziekte van Parkinson.

Lees het hele verhaal

Open dag Wissehaege groot succes

17-04-2010

De Open Dag in Wissehaege was een groot succes. Enkele honderden bezoekers bezochten het atrium en lieten zich verrassen door de enthousiaste medewerkers en vrijwilligers in het atrium.

Lees het hele verhaal

PARKINSON EXPERTISECENTRUM IN PEPPELRODE

15-10-2008

In 2016 opent Vitalis het Parkinson Expertisecentrum Peppelrode (PEP), een woonvoorziening binnen Vitalis Peppelrode, aan de Dominee Theodor Fliednerstraat in Eindhoven.

De ouderenzorg is in beweging en de vraag naar specifieke zorg stijgt, zo ook voor cliënten met de ziekte van Parkinson. Vitalis vindt het belangrijk om te luisteren naar de wensen van de cliënt. Daarom heeft in april 2015 een bijeenkomst plaatsgevonden waaraan zowel neuroloog A. Vermeij en de Parkinson verpleegkundigen van het Catharinaziekenhuis, cliënten, hun mantelzorgers en eerstelijns zorgverleners deelnamen. De complexe zorg, die deze groep cliënten vraagt, en het voornemen tot oprichting van het Parkinson Expertisecentrum Peppelrode is op die bijeenkomst besproken en toegelicht.

Lees het hele verhaal

PEPPELRODE GAAT VOOR DE TITEL

17-03-2008

Peppelrode gaat voor de titel: meest belevingsgerichte zorginstelling.

Lees verder op www.zorgvoorbeleving.nl/award-deelnemers/vitalis-peppelrode/

Vanaf 1 maart kunt u uw stem uitbrengen. Elke stem telt!

Lees het hele verhaal

CARNAVAL IN WISSEHAEGE

16-02-2008

Veel ouderen in de zuidelijke provincies kijken er ieder jaar weer naar uit: carnaval. Het uitbundige volksfeest draait om levensvreugde, om het aanhalen van sociale contacten, het doorbrengen van tijd met familie, vrienden en bekenden en voor sommigen ook om de achterliggende Katholieke traditie. Maar als je op leeftijd bent of mindervalide, regel je dat niet zo makkelijk meer voor jezelf. Veel verpleeghuizen in de regio organiseren daarom met carnaval activiteiten voor hun bewoners. Want als het de bedoeling is dat wonen in het verpleeghuis zoveel mogelijk lijkt op hoe het daarvoor thuis was, hoort carnaval er ook bij voor wie dat wil vieren.

Lees het hele verhaal

Brief aan de koning

17-03-2006

Vitalis schrijft een brief aan onze koning. Wij willen onze koning vertellen dat er ook positieve kanten zitten aan de ouderenzorg in Nederland.

 

 

Lees het hele verhaal

Film ???Zie wat zij zien???

17-03-2002

Film ‘Zie wat zij zien’

Het slechte imago van ‘de verpleeghuizen’ doet geen recht aan de enorme inzet van onze medewerkers en vrijwilligers, die dagelijks met hart en ziel werken voor het welzijn van onze cliënten/bewoners. Om die reden hebben we, met belangeloze medewerking van tv- en filmmakers, een kort filmpje gemaakt.

 

Lees het hele verhaal

Vitalis Vonderhof in Zorg voor Morgen

16-11-2001

Vitalis Vonderhof a.s. vrijdag in  “Zorg voor Morgen”

Om aandacht te geven aan de ontwikkeling van slimme technologie zendt Omroep Brabant vanaf 23 september het programma ‘Zorg voor Morgen’ uit. In de aflevering van vrijdag 4 november het onderwerp Dementie.  Op Vonderhof bezoekt men het Verpleeghuis van de toekomst. Een appartement dat geheel is ingericht als inspirerende leer, leef- en testomgeving. De uitzending is a.s. vrijdag vanaf 20.08 op Omroep Brabant te zien en wordt daarna iedere twee uur herhaald.

 

Lees het hele verhaal

FONDS NUTSOHRA PROGRAMMA KLEIN GELUK??? MAAKT HET MOGELIJK

16-04-2001

3 tovertafels voor bewoners met dementie
Het team voor dementiezorg in Wissehaege had al lang de wens om het leven van de bewoners te veraangenamen. Op het verlanglijstje van de teams stond de aanschaf van drie tovertafels. Maar ja waar doe je dat dan van? Het Fonds NutsOhra maakt dit nu mogelijk. Met de bijdrage uit het programma Klein Geluk gaat deze wens van het team dementiezorg in vervulling.

Lees het hele verhaal