Ina van der Heijden, een leven in dienst van het gezin en de maatschappij

Ina van der Heijden, een leven in dienst van het gezin en de maatschappij

16-04-2016

Ina van der Heijden, een leven in dienst van het gezin en de maatschappij

Ina is 85 en al bijna 59 jaar getrouwd met Ben van der Heijden, fysicus. Zij heeft twee zoons en drie kleinkinderen. Doorliep de 5-jarige HBS-B in Amsterdam en vervulde meerdere secretaressefuncties in onder meer een accountantskantoor.

Behalve gericht op haar ideale gezin stond haar hele leven in dienst van de maatschappij en wist men haar te vinden voor vele bestuursfuncties. Zo bestuurde zij de evenementencommissie van het Wereld Natuur Fonds en de Nutsvereniging in Aalst-Waalre. Organiseerde zij landenavonden, lezingen en muziekavonden. Was zij betrokken bij actiecomités zoals ‘Wij Willen Waalre Houden’,  de ‘Sportstichting’ en het Comité Aalst-Waalre voor gemeentelijke feestvieringen rond bijvoorbeeld het Wolders Ven. Daarnaast zette zij zich gedurende tien jaar in als secretaris van de plaatselijke buurtvereniging. Dit alles werd in het jaar 2000 aanleiding tot het verlenen van een koninklijke onderscheiding.

Ina was heel sportief en leidde een tafeltennisclub, speelde zelf enthousiast tennis, jeu de boule en bridge. Zij ging, ook nog op latere leeftijd, met veel plezier weekenden op stap met haar oude tennisvriendinnen. Behalve deze hobby’s was zij heel vaardig in het oplossen van cryptogrammen, las zij graag en hield ervan om te kijken naar onze buitenlandse vakantievideo’s. Een selectie van een aantal door ons gemaakte Dvd’s en Cd’s, zo ook van de verrichtingen van onze kleinkinderen, bewaart zij dicht bij zich op haar kamer.

Zij bezocht met mij vaak de schouwburg om van toneel, revues of opera’s te genieten. Regelmatig krijgt zij bezoek van vroegere buurtgenoten, tennis- en bridgevriendinnen en haar broer uit Heerhugowaard.

Wij hebben het grote geluk gehad (en ik nog steeds) om heel mooi te wonen in een vrijstaand huis in de Voldijn in Aalst, waarvoor we heel dankbaar zijn. Maar vanaf 2011, na een herseninfarct, nu dus 5 jaren geleden, woont Ina in verpleeghuis Wissehaege, waar zij liefdevol wordt verzorgd. Gelukkig dichtbij ons huis zodat ik haar dagelijks kan bezoeken.

April 2016                                                     
Ben van der Heijden, de man van Ina van der Heijden

Terug naar het overzicht