Waar de vogeltjes fluiten

Waar de vogeltjes fluiten

16-01-2016

André en Hanny Kriek

Lekker naar buiten, genieten van de frisse buitenlucht. Van de wind door onze haren.

André en Hanny beleven elke middag buiten als quality time voor beiden. Hanny Kriek: “Sinds juni 2014 verblijft mijn man André in Vitalis Peppelrode. Hij verhuisde mee vanuit Vitalis Brunswijck. Vroeger fietsten we heel veel; we waren echt een fietsgezin en hebben veel fietsvakanties beleefd. Mijn man fietste vorig jaar eens samen met een vrijwilliger. Dat vond hij zo fijn. Ik ben toen ook zelf met hem gaan fietsen, dit gaat gemakkelijk met de Arend Otten fiets.”

Bij Vitalis Peppelrode staat de Arend Otten fiets, een duofiets, voor iedereen ter beschikking. De fiets is genoemd naar de initiatiefnemer, vrijwilliger Arend Otten, die helaas is overleden. In 2012, het jaar dat Vitalis Peppelrode 40 jaar bestond, is deze duofiets bij elkaar gespaard, gedoneerd en gesponsord. Deze e-bike heeft elektrische trapondersteuning.

Hanny: “Het is heel fijn fietsen, want door de elektrische ondersteuning hou je veel energie over voor gesprekken onderweg. Ik merk dat mijn man heel erg geniet van de fiets en van het feit dat wij samen zijn. Mijn geliefde plek is Eckartdal, rondom het kasteel. Mijn man heeft daar jarenlang vrijwilligerswerk gedaan, hoewel hij het helaas niet meer herkent. Het is daar rustig fietsen, geen verkeer, goede wegen, dieren om bij stil te staan. We stoppen ook altijd even in de herberg om iets te drinken.”

Vrijwilligers gevraagd:

Denkt u nu: ‘zo’n tochtje zou wel iets voor mij zijn’? U maakt er onze bewoners heel blij mee. Informatie kunt u opvragen bij de activiteitenbegeleiding van Vitalis Peppelrode of neemt u contact op met het klantencentrum. 

Terug naar het overzicht