Bewoners aan het woord

In de wereld van Vitalis draait het om mensen. Iedereen heeft zijn of haar unieke verhaal. Onze bewoners staan midden in het leven. Met al een heel leven achter de rug. Een leven vol belevenissen, liefde, geluk, verdriet. Levenslessen en vergaarde wijsheden. Kortom, een prachtige bron voor verhalen. We laten hier de bewoners aan het woord. 

IZ logo


Vitalis is in beweging

Heeft u een mooi verhaal voor ons? 
We komen graag bij u langs. 

Neem contact op

 

 

Ik leef nu 10 jaar langer!

12-06-2018

Het is donderdagmiddag 15.00 uur. Op ‘de uitkijk’ van afdeling langdurige zorg de Zonstraat van Vitalis Brunswijck zitten zo’n 15 bewoners vol spanning te wachten. Dan komt Claudia Jansen van Happy Doodles de afdeling op lopen met een bolderkar. Boven op de kar staat een bench met daarin 8 kleine labradoodle pups. Een van de bewoners begint al te fluiten. “Laat ze maar los!”, wordt er geroepen.

Lees het hele verhaal

Ina van der Heijden, een leven in dienst van het gezin en de maatschappij

16-04-2016

Ina is 85 en al bijna 59 jaar getrouwd met Ben van der Heijden, fysicus. Zij heeft twee zoons en drie kleinkinderen. Doorliep de 5-jarige HBS-B in Amsterdam en vervulde meerdere secretaressefuncties in onder meer een accountantskantoor.

Lees het hele verhaal

Dora Sauselé woont bij het Vonderhof

16-01-2016

“Ze noemden ons ‘de spijtoptanten’. Voor Indische mensen als wij was het steeds moeilijker om in Indonesië te blijven. ‘Jullie horen hier niet thuis, zeiden ze’. We moesten kiezen tussen Amerika en Nederland. Mijn ouders waren al sinds 1949 in Nederland, dus de keuze was niet zo moeilijk.” In 1964 vertrokken Dora Sauselé en haar man met twee dochters en zes zonen per vliegtuig van Surabaya naar Nederland. De jongste was net een paar maanden oud.

Lees het hele verhaal

Waar de vogeltjes fluiten

16-01-2016

André en Hanny Kriek

Lekker naar buiten, genieten van de frisse buitenlucht. Van de wind door onze haren.

André en Hanny beleven elke middag buiten als quality time voor beiden. Hanny Kriek: “Sinds juni 2014 verblijft mijn man André in Vitalis Peppelrode. Hij verhuisde mee vanuit Vitalis Brunswijck. Vroeger fietsten we heel veel; we waren echt een fietsgezin en hebben veel fietsvakanties beleefd. Mijn man fietste vorig jaar eens samen met een vrijwilliger. Dat vond hij zo fijn. Ik ben toen ook zelf met hem gaan fietsen, dit gaat gemakkelijk met de Arend Otten fiets.”

Lees het hele verhaal