Activiteitenbegeleiding: het creëren van geluksmomentjes. Ook in deze tijd. Vóóral in deze tijd!

Activiteitenbegeleiding: het creëren van geluksmomentjes. Ook in deze tijd. Vóóral in deze tijd!

Emmie, activiteitenbegeleider | blog

12-04-2020


"De bewoners op mijn afdeling (Akkerplein) volgen het nieuws op tv en zijn zich goed bewust van wat zich afspeelt. Veel centrale activiteiten, zoals bloemschikken en de moestuintafel, zijn komen te vervallen. Gelukkig mogen we wel kleinschalig (maximaal 3 deelnemers) activiteiten aanbieden of muziek in de tuin. We denken goed na hoe we nu alternatieven op maat kunnen aanbieden." Een blog van activiteitenbegeleidster Emmie.

 

Activiteiten

Laatst heb ik met een paar bewoners bloemstukjes gemaakt voor personeel en in de tuin genieten we met een aantal bewoners ook van het voorjaar en de volière, alles met 1,5 meter afstand. Ook komen er binnenkort vlinders van De Vlinderstichting. Ik en mijn collega’s kunnen deze verzorgen met de bewoners. Ook hebben we eierdozen verzameld waarin bewoners met zand en zaden zelf kruiden kweken. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind.

Beeldbellen

Mijn rol is totaal veranderd. De helft van mijn tijd help ik nu bewoners met beeldbellen. Familie is zo ontzettend belangrijk. Samen met mijn collega’s proberen we het contact wat nog mogelijk is zoveel mogelijk te faciliteren. Voor zowel de bewoners als de familie was dat beeldbellen even wennen maar ze zien ook wel de voordelen ervan. Ik heb nu veel meer contact en een goede band met de familie en dat maakt het beeldbellen erg leuk. Die verbondenheid met de familie geeft veel mooie momenten!!

Bang

Of ik bang ben? Echt bang niet maar ik maak me natuurlijk wel zorgen! Niet zozeer over mezelf, maar wel over dat ik het virus kan overbrengen aan de bewoners. Ik was wel 100x per dag mijn handen, poets met desinfectie-doekjes alles wat ik vast pak, ervoor en erna. Privé heb ik preventief geen contact met mijn omgeving. Ik spreek niet af met vrienden of familie, ik WhatsApp me te pletter :-).

Vanuit Vitalis worden we goed geïnformeerd door een speciaal opgericht uitbraakteam. Onze directeur houdt ons elke dag op de hoogte en steekt ons ook regelmatig een hart onder de riem. Er is veel waardering. Dat doet iedereen goed en dat merk ik op de werkvloer.

Mijn taak de komende tijd? Het creëren van geluksmomentjes. Ook in deze tijd. Vóóral in deze tijd!

Terug naar het overzicht