CORONAVERHALEN

De impact van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen zijn groot. Voor bewoners, hun familieleden en onze medewerkers. Op deze pagina vindt u verhalen van collega’s over het werk, hoe zij deze crisis ervaren en welke gevoelens daarbij komen kijken. We hopen met de verhalen op deze pagina een kijkje voor en achter de schermen te geven.

Corporate logo‘Ik besef nu meer hoe kwetsbaar het leven is’ - verhaal NRC

Siham, verzorgende

24-02-2021

Wat zijn we trots op het ervaringsverhaal van onze medewerker Siham, die vandaag groot in het NRC staat. Het geeft goed en met respect weer, hoe het op sommige locaties is geweest. Een herkenbaar verhaal dat indruk maakt. Dankbaar voor onze enorm betrokken medewerkers/collega’s! 

Lees het hele verhaal

Wereld van verschil

Judith, verzorgende | blog

22-02-2021

Het begon met wat keelpijn. Niks bijzonders, vond ze zelf. Voor de zekerheid werd ze toch aan een coronatest onderworpen. Tot haar eigen verbazing bleek de uitslag van de test helaas positief. 

Lees het hele verhaal

Collegialiteit ten top: niet-zorg medewerker Jurgen springt bij op de cohortafdeling

Jurgen, Medewerker Zorg Debiteuren Administratie

03-12-2020

Normaal gesproken werkt Jurgen bij de Vitalis debiteurenadministratie, maar sinds het begin van de maand ondersteunt hij ook collega’s op de cohortafdeling op Vitalis Wissehaege. Zonder een achtergrond in de zorg, maar wel met een helpende hand en een flinke dosis vriendelijkheid. “Ik geef aandacht aan bewoners, zodat de zorgmedewerker zorg kunnen verlenen. Ik help bij het eten brengen, koffie inschenken en maak gewoon even een praatje.”

Lees het hele verhaal

Geluksmomenten door contactruimtes

Sharon, Manager Dagbesteding, Kunst en Cultuur en Vrijwilligerscoördinatie IZ

08-07-2020

Op diverse plekken binnen Vitalis zijn de afgelopen periode contactruimtes ingericht voor een veilig contact tussen bewoners en hun naasten. Sharon, Manager Dagbesteding, Kunst en Cultuur en Vrijwilligerscoördinatie IZ geeft een terugblik wat de ‘voordeur ontmoetingsplek’ op Vitalis Peppelrode heeft betekend.

Lees het hele verhaal

Semi-cohortafdeling: een terugblik

Corine, verzorgende IG

27-05-2020

Een afdeling op locatie De Horst wordt in april omgevormd tot semi-cohortafdeling. Een verdieping die wordt afgesloten vanwege een coronabesmetting, maar waarop niet alle bewoners zijn besmet of worden verdacht. Corine is verzorgende IG en werkt in de avonddienst op deze afdeling, die na een maand weer werd opgeheven. Ze neemt je mee in hoe zij deze tijd heeft beleefd.

Lees het hele verhaal

Welzijnscoaches en bewoners WoonincPlusVitalis over zelfstandig wonen in coronatijd

01-06-2020

Dit artikel is ontwikkeld in samenwerking met Wooninc - Maart 2020. De harde realiteit doet haar intrede. Alle ontmoetingsruimten worden gesloten. Bewoners moeten zoveel mogelijk binnenblijven. De Welzijnscoaches, die actieve, zelfstandige bewoners van WoonincPlusVitalis coachen bij het organiseren en uitvoeren van activiteiten, mogen niet meer op de locaties komen. De eerste coronabesmetting blijkt al een achterhaald feit: een van de huismeesters zit in quarantaine. Welzijnscoach Annelous van Vitalis WoonZorg Groep beschrijft hoe zij deze tijd beleeft, verschillende bewoners en collega welzijnscoaches vullen haar aan.

Lees het hele verhaal

Omgaan met coronamaatregelen op de psychogeriatrische afdeling: ‘Het woord virus vermijd ik’

Doris, helpende | interview

18-05-2020

Kaartjes, presentjes, culinaire traktaties en muzikale buitenoptredens. Veel bewoners doen dit soort acties ontzettend veel goed. Nog belangrijker is het contact met familie en bekenden. Via videobellen en inmiddels ook via intelligent (buiten)bezoek. Maar er is ook een groep mensen die de situatie niet overziet. Waarbij het woord virus paniek veroorzaakt. Die ongerust wordt van een kaart met geschreven boodschap ‘met ons gaat het goed’. 

Lees het hele verhaal

Een nieuw evenwicht: een inkijk op de cohortafdeling

Marc, manager Vitale Teams | blog

21-04-2020

De cohortafdeling: een afdeling speciaal ingericht voor patiënten met het coronavirus. Marc, manager Vitale Teams locatie Wissehaege, geeft op verzoek een inkijkje in hoe het eraan toegaat.

"Het is begin april. Als uitbraakteam worden we geconfronteerd met twee positief geteste collega’s en twee positief geteste cliënten. Vanaf dat moment wordt alles anders…"

Lees het hele verhaal

Een waardevol afscheid

Anne, manager Vitale Teams | interview

20-04-2020

Op vijf hoog wonen meneer en mevrouw samen. Ze zitten middenin een grote verandering in hun leven: meneer moet naar een verpleeghuis. Maar voor het goed en wel zover is, wordt hij opgenomen in het ziekenhuis. En dat zonder dat mevrouw de kans krijgt om afscheid te nemen. Tot groot verdriet krijgt ze enkele dagen later bericht: haar man is overleden. 

Lees het hele verhaal

'Een glimlach'

Judith, verzorgende | blog

17-04-2020

"Sinds een paar weken werk ik op de regionale cohort-afdeling: een speciaal ingerichte afdeling voor mensen met dementie én besmetting met het coronavirus. Ik werk er, compleet gekleed in het bekende beschermende, niet-comfortabele pak."

Lees het hele verhaal