Beleid vanaf 20 december 2021

20-12-2021

Vanwege de zorgen over de nieuwe Omikron variant van het coronavirus, zijn er per 19 december 2021 nieuwe landelijke coronamaatregelen van kracht. Bij Vitalis proberen we de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen en tegelijkertijd blijven we de kwaliteit van leven van onze cliënten voorop stellen. In dit bericht leest u wat de nieuwe maatregelen per zondag 19 december betekenen binnen Vitalis:

Basisregels

De landelijke basisregels blijven van kracht, zoals het houden van 1,5 meter afstand, het dragen van een mondneusmasker in algemene ruimtes, goede (hand)hygiëne en het thuisblijven bij klachten.

Bezoek

Tenzij het door een locatie of afdeling anders is aangegeven, gelden de landelijke richtlijnen voor het ontvangen van bezoek: bewoners mogen per dag maximaal 2 bezoekers ontvangen. Tijdens Kerstmis (24, 25 en 26 december) en de jaarwisseling mogen dat 4 bezoekers per dag zijn.

​​​​​​​Bewoners kunnen ook op bezoek gaan bij hun familie en vrienden. Daarbij verzoeken we familie en vrienden zich thuis aan de maatregelen te houden voor een zo veilig mogelijk bezoek. Ook adviseren wij familie en vrienden om vooraf een zelftest te doen om het risico voor de cliënt en medebewoners te beperken.

Fijne en veilige (feest)dagen op locatie

We doen er alles aan om de (feest)dagen zo gezellig mogelijk te maken voor bewoners. Activiteiten in kleine vaste groepen (bijvoorbeeld in een huiskamer of op een afdeling) gaan waar mogelijk door.
We zetten (daar waar gewenst) extra in op veilig contact met familie en vrienden, bijvoorbeeld via videobellen.

Sluiting horeca, niet essentiële winkels en faciliteiten

De horeca blijft beperkt open voor kwetsbare ouderen. Noodzakelijke eet- en contactmomenten, zoals koffie-uurtjes, blijven plaatsvinden op 1,5 meter afstand. De horeca is niet geopend voor bezoek.
Alle niet essentiële winkels en faciliteiten zijn gesloten, zoals cadeauwinkel, kapper en schoonheidssalon. Medische faciliteiten en basiszorg, zoals pedicure en fysio, blijven doorgaan.

Ons gedrag maakt het verschil

We zijn blij dat we u tijdens deze lockdown nog steeds mogen verwelkomen op onze locatie. Samen komen we hier doorheen. We hopen dat we weer kunnen rekenen op uw begrip en medewerking.

Terug naar het nieuwsoverzicht