Vitalis sluit teststraat voor eigen personeel

30-06-2021

Na 15 maanden en meer dan 4.000 coronatesten voor medewerkers wordt op woensdag 30 juni 2021 de Vitalis Teststraat op gepaste doch feestelijke wijze gesloten. De Teststraat die Vitalis in eigen beheer uitvoerde, heeft bij medewerkers veel onrust weggenomen en een belangrijke bijdrage geleverd in de continuering van de zorg. Kijkend naar de huidige vaccinatiegraad, de afnemende behoefte aan testen en de capaciteit en uitvoering van het testen via de GGD, wegen de voordelen niet meer op tegen dit alternatief. Weer een stap in de goede richting. Een heugelijk moment!

 Ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus opende Vitalis in april 2020 een eigen Teststraat voor medewerkers in Eindhoven. Vitalis vond het t.o.v. de mogelijkheden destijds noodzakelijk om medewerkers laagdrempelig een coronatest aan te bieden met gegarandeerd een snelle en betrouwbare uitslag. We zagen het als een belangrijke service naar onze medewerkers om in deze spannende coronatijd zoveel mogelijk onrust weg te nemen. Ook heeft het een belangrijke bijdrage geleverd in de continuering van onze 24/7 zorgverlening. Medewerkers konden zich zeven dagen per week laten testen en hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt.

In 15 maanden tijd namen we ruim 4.000 testen bij medewerkers af. De planning, de afname van de tests, het informeren van medewerkers over de uitslag en niet te vergeten de uitvoering van het Bron-en Contactonderzoek; het was een uitdaging die we pragmatisch en volledig in eigen beheer aangingen. Onze dank gaat ook uit naar onze samenwerkingspartners: Maxima MC Eindhoven en het PAMM.

Kijkend naar de huidige vaccinatiegraad, de afnemende behoefte aan testen en de capaciteit en uitvoering van het testen via de GGD, wegen de voordelen niet meer op tegen dit alternatief. Op woensdag 30 juni 2021 wordt de Vitalis Teststraat op gepaste doch feestelijke wijze gesloten. Een heugelijk moment!

Terug naar het nieuwsoverzicht