Verdere versoepelingen voor cliënten

22-04-2021

Vanaf heden is het houden van 1.5 meter afstand en het dragen van een mondneusmasker voor een of twee vaste bezoekers op de kamer van een gevaccineerde cliënt niet meer nodig. Doordat de besmettingscijfers laag blijven in combinatie met de hoge vaccinatiegraad op de locaties, kan en wil Vitalis graag deze volgende stap zetten. Op naar meer aandacht en contact. Op naar meer geluksmomenten voor onze ouderen.

 

Kader extra versoepelingen bezoek
Vanaf heden is het houden van 1.5 meter afstand en het dragen van een mondneusmasker voor 1 of 2 vaste bezoekers op de kamer van een gevaccineerde cliënt niet meer nodig, indien er sprake is van een afdeling met een hoge vaccinatiegraad. Het bezoek is bij voorkeur zelf gevaccineerd of negatief getest. De basisregels zoals handen wassen na bezoek en bij klachten blijf je thuis, blijven van kracht. Uiteraard zijn cliënten en familieleden altijd vrij om te kiezen voor het behouden van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondneusmasker.
 
Opmerkingen:
  • Uitbraakteams op locaties krijgen de ruimte om, in hun eigen tempo, binnen enkele weken uitvoering te geven aan deze versoepeling. 
  • Uitzondering wordt nu nog gemaakt binnen de Revalidatiezorg; vanwege de te lage vaccinatiegraad zijn de risico’s zijn daar nog te groot. 
Wij zitten in een uitzonderlijke positie
Door de hoge vaccinatiegraad lopen we als sector voorop ten opzichte van de maatschappij. In een leefomgeving waarin het afschalen van zorg niet mogelijk is, kunnen wij binnen de ouderenzorg nu eindelijk versoepelen. Hier leven we in zogeheten ‘ bubbels’ en daar plukken we de vruchten van. Rekening houdende met de kaders en de richtlijnen vertrouwen wij erop dat er binnen de verpleeghuizen geen uitbraken meer komen, zoals we die voorheen gezien hebben. Bij de besmettingen die er nu nog zijn, zien we dat de gevolgen echt beperkter zijn. Door een gerichte en stap voor stap werkwijze, versoepelen we verstandig. Een proces dat wordt gesteund door beroeps- en brancheverenigingen zoals Actiz en Verenso.
 
Eerdere versoepelingen
Begin maart voerde Vitalis al versoepelingen door. Lees er hier meer over.
 
Terug naar het nieuwsoverzicht