Versoepeling bezoekersbeleid verpleeghuizen

09-03-2021

N.a.v. de landelijke persconferentie van maandagavond 8 maart is het onderstaande binnen Vitalis van belang:

  • Bezoekregeling verpleeghuizen: Als bewoners van verpleeghuizen gevaccineerd zijn, dan is er ruimte voor twee bezoekers per dag. Dat kunnen gedurende de week ook verschillende bezoekers zijn. Deze aanpassing gaat per direct in.
Aangezien we bij Vitalis afgelopen weken maximaal hebben ingezet op vaccinatie bij verschillende doelgroepen, geldt dit voor geheel Vitalis (alle locaties, alle doelgroepen).
Zijn er vanuit het Uitbraakteam op locatie (in samenspraak met SO en Cliëntenraad) goede redenen zijn om dit nog niet /tijdelijk niet te doen, dan wordt daar vanuit de locatie over gecommuniceerd. Een uitzondering kan bijvoorbeeld zijn dat er een cliënt nog niet is gevaccineerd. Het advies aan familie/bezoekers is dan om toch voorlopiger 1 bezoeker aan te houden.
 
“Verdere verruiming van de lockdown is nog niet verantwoord. Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken. Wel worden er kleine correcties gedaan op een aantal al bestaande maatregelen. Hoe beter we ons aan de basisregels houden, hoe minder besmettingen er zijn. En hoe eerder we weer meer kunnen.”
Terug naar het nieuwsoverzicht