Eerste uitnodigingen voor vaccinatie verzonden

05-01-2021

In het land zijn begin deze week de eerste uitnodigingen voor het vaccineren tegen corona worden verzonden. Zo ook bij Vitalis. Vitalis onderschrijft het beleid van het RIVM: vaccineren helpt om deze coronacrisis door te komen en stimuleert medewerkers dit te doen. We zijn dan ook verheugd dat een groot deel van onze medewerkers mag worden gevaccineerd.

 

Maandag 4 januari hebben we de eerste brieven verstuurd met de oproep. Verder informeert Vitalis medewerkers over de ins- en outs over het vaccin en helpt hen bij persoonlijke vragen. Uit een interne peiling onder onze medewerkers is gebleken dat de vaccinatie bereidheid groot is.  

Diegenen die als eerste een oproep ontvangen, zijn alle medewerkers van 18 jaar en ouder die direct nauw contact hebben met cliënten. Ook stagiaires, leerlingen en ZZP’er vallen hieronder. Naast al het zorgpersoneel betreft dit onder andere ook medewerkers welzijn, behandelaren, activiteitenbegeleiders, voedingsassistenten, kookbegeleiders, gastvrouw/-heer. Zowel de medewerkers van Intensieve Zorg, Wijkzorg, Residenties als Geriatrische Revalidatie Zorg, Vitaal Flex en Behandelgroep worden uitgenodigd.

Wij volgen daarbij het landelijke vaccinatiebeleid van het RIVM/GGD. We nemen naast de verpleeghuis zorgmedewerkers ook zorgmedewerkers van de verzorgingshuis- en thuiszorg mee. Dit aangezien, op een meerderheid van de locaties, medewerkers in beide soorten zorg werken en een onderscheid niet te maken is. Bovendien helpen we elkaar ook in deze coronatijd om de zorg- en diensten 24/7 te continueren.

Voor alle (zorg)medewerkers verloopt de vaccinatie verder via de GGD.

Terug naar het nieuwsoverzicht