Woonzorglocaties Vitalis verruimen (bezoek)mogelijkheden

07-07-2020

Wat zijn we blij met de landelijke versoepelingen per 1 juli. Onze locaties zijn stapsgewijs aan het kijken hoe we dit verantwoord kunnen aanpakken. Stapsgewijs zien we dat bewoners steeds meer (verschillende) naasten zien, de horeca weer langzaam open gaat en activiteiten weer nieuwe vormen aannemen. Hierbij is niet het aantal bezoekers leidend, maar de beschikbare ruimte. Belangrijke uitgangspunten zijn 1,5 meter afstand houden en nadruk op hygiënemaatregelen.  

Lokaal maatwerk

De mogelijkheden kunnen per locatie verschillen. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan de grootte van het gebouw en de personele bezetting. We gaan dan ook uit van lokaal maatwerk; in samenspraak met een arts en de cliëntenraad.

Gezamenlijk belang én verantwoordelijkheid

Om besmettingen te voorkomen is het belangrijk de landelijke richtlijnen op te volgen. Bezoekers met coronaklachten zijn nog steeds niet welkom. Bezoekers passen goede handhygiëne toe en houden 1,5 meter afstand. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid het virus buiten de deur van de woonzorgafdelingen te houden. Mochten er op een locatie toch besmettingen zijn, dan zal de bezoekregeling beperkt moeten worden.

Meer informatie

Voor algemene informatie van Vitalis over de maatregelen corona-virus verwijzen wij u naar: https://www.vitalisgroep.nl/coronavirus/corona-maatregelen. Voor locatie specifieke vragen neemt u contact op met het zorgteam op locatie. Heeft u vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl of het RIVM: www.rivm.nl. U kunt ook het landelijke informatienummer van het RIVM bellen: 0800-1351.

Terug naar het nieuwsoverzicht