Bezoek Vitalislocaties na Pinksteren voorzichtig mogelijk

28-05-2020

Vitalislocaties gaan net voor of net na Pinksteren weer geleidelijk open voor bezoek. De Vitalislocaties hebben alles op alles gezet om al voor 15 juni bezoek te ontvangen. Er is een passend bezoekbeleid opgesteld per locatie, waarmee de risico’s op verspreiding van het virus zoveel mogelijk worden beperkt voor cliënten, bezoekers en medewerkers.

Vanuit Den Haag is duidelijk geworden dat verpleeghuizen zonder coronabesmettingen, op een gecontroleerde en voorzichtige wijze weer bezoek mogen ontvangen. Per 15 juni of eerder indien een locatie daaraan toe is. Wij zijn enorm blij voor onze cliënten en hun naasten dat we deze stap kunnen gaan zetten. Dit doen we op een manier waarop de risico’s voor de verspreiding van het virus worden beperkt. Op basis van de strikt landelijke voorwaarden hebben de locaties een eigen bezoekbeleid gemaakt, in goed overleg met de Centrale Cliëntenraad en Ondernemingsraad.

Alle locaties maken gebruik van de mogelijkheid om al voor 15 juni open te gaan:

  • Donderdag 28 mei: kleinschalig wonen afdelingen bij WoonincPlusVitalis Engelsbergen en Vitalis Wonen aan de Fakkellaan
  • Dinsdag 2 juni: Vitalis Brunswijck, Vitalis Vaandelhof, Vitalis Peppelrode, Vitalis Vonderhof, Vitalis Wissehaege, WoonincPlusVitalis ’t Lint en kleinschalig wonen afdelingen bij WoonincPlusVitalis Theresia en WoonincPlusVitalis De Horst/Kronehoef
  • Vrijdag 5 juni: kleinschalig wonen afdeling bij WoonincPlusVitalis Berckelhof
  • Maandag 8 juni: kleinschalig wonen afdeling bij WoonincPlusVitalis Wilgenhof

Bezoekvoorwaarden

Cliënten mogen bezoek ontvangen wanneer er bij hen geen sprake is van (mogelijke) corona of gerelateerde klachten. Ook dient de afdeling minimaal veertien dagen klachtenvrij te zijn. Per bewoner is één/twee keer per week één vaste bezoeker toegestaan. De vaste bezoeker (en zijn/haar huisgenoten) dient geheel klachtenvrij te zijn. Bij vragen over het bezoekbeleid kunt u contact opnemen met de betreffende locatie.

Risico’s beperken

Wij realiseren ons dat er bij het openen van onze locaties altijd risico’s zullen zijn. Ons uitgangspunt is dat wij samen met naasten, cliënten en medewerkers zorgen voor een situatie waarin het veilig is om bezoek te ontvangen. Bij de entree vindt daarom een controleplaats voor alle bezoekers. Ook ontvangen bezoekers van verpleegafdelingen een mondneusmasker die zij gedurende hun gehele bezoek moeten dragen, ter bescherming van cliënten en medewerkers. Wij doen een beroep op naasten en cliënten om zich te houden aan de (landelijke) regels en de (overige) voorwaarden die wij als locatie stellen aan een bezoek.

Ook houden wij de situatie goed in de gaten. Alle versoepelingen zijn onder voorbehoud van de ontwikkeling van het virus.

Terug naar het nieuwsoverzicht