Vitalis test personeel in eigen Corona teststraat

21-04-2020

In navolging van de berichtgeving vanuit het RIVM is Vitalis WoonZorg Groep er sinds vorige week in geslaagd om de testmogelijkheden voor medewerkers uit te breiden. Bovendien heeft Vitalis voor medewerkers in Eindhoven een eigen teststraat ingericht. Voordeel van de eigen teststraat is dat de uitslag snel bekend is.

Sinds vorige week woensdag is Vitalis WoonZorg Groep erin geslaagd om de testmogelijkheden voor medewerkers uit te breiden. Dit in navolging van de berichtgeving vanuit het RIVM, die aankondigde per half april de testcapaciteit te verviervoudigen, waarbij coronatests mogelijk zouden worden voor al het zorgpersoneel.

Vitalis heeft bovendien voor medewerkers in Eindhoven een eigen teststraat ingericht. Op afspraak kunnen medewerkers zich hier dagelijks (zeven dagen per week) tussen 10.00 en 11.00 uur gemakkelijk vanuit de auto laten testen. Voordeel van de eigen teststraat is dat de uitslag snel, vaak binnen 1 dag, bekend is.

Medewerkers komen, volledig in lijn met de richtlijnen van het RIVM, in aanmerking voor een test indien zijn:

  1. werkzaam zijn in de directe dienstverlening rondom de cliënt, EN
  2. Minstens 24 uur* symptomen van het Corona virus hebben: hoesten en/of neusverkouden en/of koorts

Sinds vorige week is in Eindhoven 75% van de geteste medewerkers negatief gebleken: geen corona. Als de testuitslag positief is blijven medewerkers thuis totdat zij 24 uur klachtenvrij zijn.

teststraat medewerkers 2

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht