Minister van Onderwijs brengt bezoek aan Vitalis

Minister van Onderwijs brengt bezoek aan Vitalis

09-04-2020

Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven was woensdag 8 april 2020 op bezoek bij het Summa College en Vitalis. Van Engelshoven is naar Eindhoven gekomen om te luisteren naar de ervaringen van de studenten en docenten in de zorg tijdens de crisis. Zo kon ze met eigen ogen zien hoe onder andere de stages verlopen tijdens de coronacrisis. 

 

De minister sprak praktijkopleider Alma van Sleeuwen en studenten Nicole de Bruijn, Elaine de Brouwer en Yuna Maat over de stages bij Vitalis (uiteraard, op gepaste afstand) en was onder de indruk. 'Het is geweldig om te zien en te horen dat studenten zich aanbieden om extra te komen werken om de teams in deze tijd te ondersteunen om onze ouderen te verzorgen en te ondersteunen. Hun zorghart is al zo zichtbaar, echt geweldig!' Alsdus, Alma van Sleeuwen.

Deze coronatijd vraagt veel van iedereen. De leerprocessen van de studenten kunnen doorgang blijven behouden en tot op heden worden er geen vertragingen opgelopen. Fontys en Summa hebben aangegeven dat ze de onderwijsactiviteiten aanpassen om het aantal kruiscontacten van studenten tussen zorginstellingen en opleidingsinstituut te minimaliseren. Dat betekent dat het onderwijs anders (digitaal) ingericht wordt.

Jaarlijks leidt Vitalis, samen met vakkundig team van praktijkopleiders en praktijkleercoaches, meer dan 750 leerlingen en stagiairs op tot professionals in de zorg en werkt daarvoor samen met het Summa college en Fontys hogeschool Eindhoven.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht