Cohort verpleegafdeling op Peppelrode

30-03-2020
Om de druk in onze regio te verdelen is een aantal ziekenhuizen en verpleeghuizen aangewezen om patiënten met een coronabesmetting op te vangen.
Dat zijn in deze regio o.a. Vitalis (locatie Peppelrode) en Archipel (locatie Dommelhoef) in Eindhoven, Oktober in Veldhoven (huize Merefelt) en zorghotel Vitassist Helmond.
 
 
 
Op Peppelrode is een aparte cohort verpleegunit ingericht met momenteel 10 bedden waar, indien besmette cliënten uit de regio niet meer op de eigen afdeling/locatie kunnen worden opgevangen, zij hier kunnen worden opgevangen. We spreken van een Cohort-afdeling (fase 3 bij de zorg continuïteit) als alle cliënten op een afdeling verdacht of besmet zijn. Cohort betekent letterlijk een groep mensen met een gemeenschappelijke eigenschap. De focus bij het instellen van cohorten (groepen) is het voorkomen van verspreiding van het virus tussen zieke en niet-zieke cliënten en medewerkers en besmette en niet-besmette afdelingen binnen een of meerdere locaties. Simpel door ze van elkaar te scheiden.
 

De cohort afdeling op Peppelrode is vorige week in gebruik genomen. De cohort verpleegunit is ingericht op De Voorde. Deze afdeling kan volledig zelfstandig functioneren en heeft een eigen in- en uitgang. Er is 24 uur per dag zorg aanwezig

Terug naar het nieuwsoverzicht