Seniorengebouwen Berckelhof en Theresia sluiten preventief voor bezoek

18-03-2020

De WoonincPlusVitalis-locaties Berckelhof en Theresia sluiten per direct preventief voor bezoek. Dit besluit volgt uit een advies van de Brabantse veiligheidsregio’s aan Vitalis. Wooninc. steunt Vitalis in dit besluit en ondersteunt daar waar mogelijk. Alleen professionele zorgverleners zijn nog welkom in deze woongebouwen voor senioren.

  

De verpleegafdelingen van Vitalis op deze locaties sloten al eerder deze week voor bezoek.

Gebouwen op ‘slot’

De woongebouwen Berckelhof en Theresia sluiten per direct voor bezoek. Zorgverleners mogen nog wel naar binnen. Mantelzorgers, familie en ander bezoek is helaas niet meer welkom. Bewoners kunnen nog wel vrij in en uit, maar Wooninc. en Vitalis adviseren hen om zoveel mogelijk in hun eigen woning te blijven. Bij de toegangsdeuren staat personeel van Wooninc. om bezoekers over de maatregel te informeren. Bewoners zijn persoonlijk geïnformeerd over de maatregel. Huismeesters en consulenten zijn op locatie en telefonisch beschikbaar voor vragen.

Risico op besmetting

Senioren lopen extra risico, omdat zij vaak veel verschillende mensen op bezoek krijgen. Mantelzorgers en familie, maar ook hulp in het huishouden en thuiszorg. In Berckelhof en Theresia stijgt door die grote bezoekers­aantallen ook het risico voor de meest kwetsbare bewoners. Vitalis en Wooninc. nemen daarom geen enkel risico.

Vitalis ondersteunt de bewoners waar nodig

Vitalis ondersteunt cliënten en huurders van Wooninc. waar nodig bij noodzakelijke taken, die nu niet meer door mantelzorgers kunnen worden uitgevoerd. Bewoners kunnen bij de wijkzorgteams van Vitalis aangeven waar zij hulp bij nodig hebben. Afhankelijk van de werkwijze op een locatie, kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld bij de ingang van het seniorengebouw belangrijke spullen afgeven en ophalen, zoals de boodschappen of de was.

Vitalis Corona Informatielijn

Vitalis heeft sinds vandaag een speciaal informatienummer geopend voor vragen van alle cliënten, bewoners en familieleden. Dit informatienummer 040 293 35 35 is zeven dagen per week bereikbaar van 10.00 tot 15.30 uur.

Update 12-06-2020:  de informatielijn is vanaf 13 juni gesloten. Heeft u vragen over de maatregelen of het bezoekbeleid? Dan kunt u terecht bij uw contactpersoon op locatie.

Terug naar het nieuwsoverzicht