We sluiten de deuren van alle verpleeghuislocaties en verpleeghuisafdelingen

17-03-2020

Sinds het weekend wijzen we u bij de ingang van alle locaties al op het risico van het bezoeken van onze cliënten. In lijn met het advies van de Veiligheidsregio Brabant gisterenavond, sluiten wij preventief alle verpleeghuislocaties- en afdelingen. Dit betekent dat vanaf vandaag (17.03.2020) tot nader order bezoek niet meer welkom is.

Dit geldt voor de locaties: Brunswijck, Peppelrode, Wissehaege, Vonderhof, Vaandelhof,  Wonen aan de Fakkellaan.

Ook de verpleeghuisafdelingen op de volgende WoonincPlusVitalis locaties sluiten per vandaag: ’t Lint, Engelsbergen, Berckelhof, De Horst/Kronehoef, Theresia, Wilgenhof. Op 't Lint en Engelsbergen zijn ook de verzorgingshuisafdelingen gesloten, waarmee deze twee locaties ook geheel gesloten zijn. 

 

 

Een maatregel waarvan we beseffen dat deze zeer ingrijpend is voor onze cliënten en u als familie. Maar we realiseren ons dat we niet anders kunnen: de gezondheid van cliënten, medewerkers en vrijwilligers gaat boven alles. Onze medewerkers zullen er de komende weken alles aan doen om nóg een stapje extra te zetten om de dagen zo fijn mogelijk te laten verlopen. We verzoeken u ons zoveel mogelijk te helpen en de onderstaande maatregelen te respecteren.

 Voor alle verpleeghuislocaties- en afdelingen locaties geldt:

  • Alle gemeenschappelijke activiteiten zijn geannuleerd.
  • Onze restaurants zijn gesloten (afhalen/bezorgen blijft wel mogelijk).
  • Niemand mag de locatie in, met uitzondering van zorgmedewerkers.
  • Cliënten blijven zoveel mogelijk op de kamer / in het appartement.
  • Verzorging vindt plaats in de eigen kamer of het eigen appartement.
  • Cliënten kunnen, waar mogelijk, contact houden met de buitenwereld per telefoon, internet en bijvoorbeeld beeldbellen. We ondersteunen de cliënten die daar hulp bij nodig hebben.
  • Behandelingen vinden enkel doorgang indien deze noodzakelijk zijn.
  • In geval van een terminale zorgsituatie is bezoek zeer beperkt mogelijk indien de bezoeker niet hoest, luchtwegklachten of koorts heeft. Dit bezoek gaat in overleg met de afdeling.
  • Mocht u als mantelzorger zorgdragen voor de was, volg dan de locatie specifieke aanwijzingen.

‘Samen komen we deze moeilijke periode te boven.’  (Rutte, d.d.16.03.2020)

 

Terug naar het nieuwsoverzicht