Bewoner Wilgenhof overleden door coronavirus

14-03-2020

Een bewoner van een gesloten verpleegafdeling van Wilgenhof is gisterenavond in een ziekenhuis in Eindhoven overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De man werd voor zijn ziekenhuisopname preventief in isolatie door Vitalis verpleegd. In het ziekenhuis werd duidelijk dat het ging om een besmetting met het coronavirus. Het is onduidelijk waar en wanneer de man het virus heeft opgelopen.

 

Vitalis verzorgt de cliënten in Wilgenhof op de normale manier. Daarbij volgt Vitalis hun coronaprotocol en de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Het Vitalispersoneel heeft veel ervaring met voorkomende virussen, denk aan het norovirus. Zij zijn voorbereid en werken volgens protocollen. Wooninc. zorgt voor extra schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten. Tastoppervlakten, zoals deurklinken, worden minimaal een keer per dag extra schoongemaakt.

Informeren betrokkenen

Vitalis heeft alle (familie van) bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de gesloten afdeling persoonlijk geïnformeerd. Alle andere bewoners van Wilgenhof, Residentie Wilgenhof en Wilgenstate ontvingen een brief. Medewerkers van Wooninc. en Vitalis zijn op de locaties aanwezig om vragen van bewoners te beantwoorden.

Sociale contacten beperken

Eerder deze week zijn in alle woongebouwen van Wooninc. en Vitalis de ontmoetingsruimten gesloten (afhalen is wel mogelijk) tot in ieder geval 31 maart. Ook waren alle groepsactiviteiten voor bewoners en medewerkers al afgelast tot en met 31 maart. Beide organisaties roepen mensen op om bewoners niet te bezoeken, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Daarmee volgen zij het advies van het RIVM.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht