Besluiten naar aanleiding van de persconferentie

13-03-2020

Naar aanleiding van de persconferentie informeren wij u over de NIEUWE besluiten die wij voor Vitalis hebben genomen. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart.

 

  • Personeel dat niet werkzaam is in de directe dienstverlening rondom de cliënt werkt vanaf heden thuis.
  • De inzet van vrijwilligers beperken we tot het minimale. Overige vrijwilligers worden verzocht thuis te blijven. Uitsluitend vaste vrijwilligers zonder verkoudheidsklachten* die gekoppeld zijn aan afdelingsgerelateerde activiteiten zijn in overleg welkom.
  • Wij raden bezoek aan kwetsbare ouderen met klem af.Uiteraard zijn hier uitzonderingen op van toepassing bijvoorbeeld in geval van terminale cliënten. Attendeer familieleden om (indien mogelijk) op een andere manier contact te onderhouden.
  • (on)geplande onderhoudswerkzaamheden op onze locaties gaan gewoon door. Zij dienen sociale contacten met bewoners te vermijden en de hygiëne regels op locatie na te leven. Deze leveranciers mogen geen verkoudheidsklachten* hebben.
  • Alle gemeenschappelijke activiteiten voor medewerkers en bewoners worden t/m 31 maart geannuleerd. We maken hierbij altijd de afweging wat noodzakelijk is voor het bieden van verantwoorde zorg.

*en geen risicogebied bezocht hebben of contact hebben gehad met een persoon die positief getest is op het virus

Terug naar het nieuwsoverzicht