HET LAATSTE CORONA NIEUWS

Wij houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus (SARS-CoV2/COVID-19) nauwlettend in de gaten en volgen de geldende adviezen vanuit RIVM, Veiligheidsregio en GGD om verspreiding tot een minimum te beperken. Op deze pagina vindt u het laatste nieuws rondom het virus op en rondom onze locaties.

Corporate logoBeleid vanaf 17 januari 2022

17-01-2022

In de landelijke persconferentie van vrijdag 14 januari zijn gewijzigde maatregelen aangekondigd die per 15 januari 2022 van kracht zijn. In dit bericht leest u wat de nieuwe maatregelen betekenen binnen Vitalis:

Lees het hele verhaal

Beleid vanaf 20 december 2021

20-12-2021

Vanwege de zorgen over de nieuwe Omikron variant van het coronavirus, zijn er per 19 december 2021 nieuwe landelijke coronamaatregelen van kracht. Bij Vitalis proberen we de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen en tegelijkertijd blijven we de kwaliteit van leven van onze cliënten voorop stellen. In dit bericht leest u wat de nieuwe maatregelen per zondag 19 december betekenen binnen Vitalis:

Lees het hele verhaal

Vitalis Boosterprikbus: "Ik ben helemaal trots om hier te mogen werken!"

13-12-2021

"Ik ben helemaal trots om hier te mogen werken! Zó doen we dat bij Vitalis", vertelt een medewerker nadat ze haar boosterprik kreeg in de Vitalis Boosterprikbus. Een andere medewerker reageert: "Het is bijna emotionerend hoe goed we dit hebben geregeld!" De sfeer is goed in de Vitalis Boosterprikbus.

Lees het hele verhaal

Boosterprik vanuit Vitalis voor álle cliënten!

06-12-2021

Vitalis wil alle cliënten, bewoners en medewerkers snel en optimaal mogelijk beschermen tegen het coronavirus. De boosterprikvaccinatie is hiervoor op dit moment het meest effectieve middel. Vitalis heeft, mede door overbelasting bij de GGD, besloten om zelf boostervaccinaties te organiseren voor alle bewoners die zorg ontvangen van Vitalis en die nog geen afspraak voor vaccinatie hebben bij de GGD.

Lees het hele verhaal

De zorg onder druk, ook bij Vitalis

02-12-2021

'De zorg is namelijk een samenhangend geheel, leggen de organisaties uit. Als de ziekenhuizen vol liggen, heeft dat direct invloed op de drukte in de huisartsenzorg, wijkverpleging en verpleeghuizen. Op regionaal niveau wordt samengewerkt om ervoor te zorgen dat de belangrijkste zorg kan doorgaan.’
Bron: nu.nl, d.d.  26-11-2021

De zorg in Nederland staat onder druk. Dit geldt ook voor Vitalis. Huisartsen verlenen alleen nog hoogstnoodzakelijke zorg, ziekenhuizen spreken over code zwart. Ook wij hebben te maken met quarantaine van medewerkers, een hoger ziekteverzuim en een blijvende toenemende druk op onze medewerkers. Daarbovenop kunnen wij onze zorg niet afschalen: die gaat 24 uur per dag, 7 dagen in de week door. We doen er, in samenwerking met regionale partijen, alles aan om goede zorg te kunnen blijven verlenen.

Lees het hele verhaal

Beleid vanaf 28 november 2021

30-11-2021

Naar aanleiding van de aangescherpte landelijke maatregelen aangekondigd op de persconferentie van vrijdag 26 november, zijn ook binnen Vitalis de openingstijden van de horeca en winkels aangepast:

Lees het hele verhaal

Boostervaccinatieronde 1 december van start

22-11-2021

De boostervaccinatieronde voor cliënten gaat binnen Vitalis in Eindhoven vanaf woensdag 1 december 2021 van start. Op Parc Imstenrade (Heerlen) vindt de boostervaccinatieronde voor cliënten plaats op maandag 29 november. Dat betekent dat alle cliënten die vallen onder de medische verantwoordelijkheid van een Specialist Ouderengeneeskunde van Vitalis met toestemming voor een boostervaccinatie vanaf die dag worden geprikt. Cliënten die vallen onder de medische verantwoordelijkheid van de huisarts worden gevaccineerd via de GGD en hebben daarover reeds een brief ontvangen of ontvangen deze binnenkort. Let op: álle 85-plussers (met en zonder brief) kunnen nu al telefonisch een afspraak maken (bekijk dit bericht van de GGD voor meer informatie)

Lees het hele verhaal

Vitalis heropent Teststraat voor medewerkers

22-11-2021

Vitalis heropent de eigen Teststraat waar medewerkers laagdrempelig zeven dagen per week op afspraak een coronatest kunnen laten afnemen. Dit vanwege de huidige overbezetting bij de GDD én onze maatschappelijke opgave om, ook in deze uitdagende tijd, onze 24 uurs zorgverlening 7 dagen per week te continueren.

Lees het hele verhaal

Beleid vanaf 6/13 november 2021

04-11-2021

Naar aanleiding van de landelijke maatregelen, geldt het onderstaande beleid bij Vitalis.

Lees het hele verhaal

Maatregelen per 25 september 2021

21-09-2021

Onlangs zijn er tijdens de landelijke persconferentie per 25 september  weer diverse versoepelingen/maatregelen aangekondigd. Bijgaand informeren wij u, hoe wij hier binnen Vitalis mee omgaan.

Lees het hele verhaal