Overzicht corona-acties

Hartverwarmend! Op alle locaties worden we overspoeld met kaarten, knutselwerken, heerlijke (on)gezonde lekkernijen en diverse creatieve acties. Zowel de bewoners als de medewerkers. Wilt u ook iets doen? Op deze pagina een overzicht van acties waaraan u kunt deelnemen.

Stuur een kaart, brief of tekening

Omdat het gewoon heel fijn is om post te krijgen in deze periode.

 • Vitalis Brunswijck (t.a.v. Activiteitenbegeleiding, Generaal Bradleylaan 1, 5623 KM Eindhoven)
 • Vitalis Peppelrode (t.a.v. Petrie Huijbers, Ds.Th. Fliednerstraat 5, 5631 BM Eindhoven)
 • Vitalis Wissehaege (t.a.v. Silke Bleijs, Herman Gorterlaan 4, 5644 SX Eindhoven)
 • Vitalis Vonderhof (lever de kaart, brief of tekening in de box bij de schuifdeuren)
 • Vitalis De Horst-Kronehoef (t.a.v. Team Welzijn & Activiteiten, Kloosterdreef 23, 5623 DA Eindhoven of gooi het in de brievenbus bij de hoofdingang)
 • WoonincPlusVitalis Berckelhof (gooi het in de rode brievenbus bij de ingang, mail naar s.van.aggel@vitalisgroep.nl of stuur het naar: Opkikkertje, t.a.v. Sylvia en Jessica, Generaal Cronjestraat 3, 5642 MH Eindhoven)
 • Vitalis De Horst-Kronehoef (t.a.v. Team Welzijn & Activiteiten, Kloosterdreef 23, 5623 DA Eindhoven)
 • WoonincPlusVitalis Theresia (gooi het in de rode brievenbus in de hal van Theresia, mail naar s.van.aggel@vitalisgroep.nl of stuur het naar: Opkikkertje, t.a.v. Henny van Schuur, Bredalaan 77, 5652 JB Eindhoven)
 • WoonincPlus Vitalis Wilgenhof (t.a.v. Activiteitenbegeleiding Wilgenhof, Gasthuisstraat 1, 5614 AR Eindhoven)

Wist u dat u gratis kaartjes kunt versturen via Greetz naar ouderen en naar hulpverleners in de zorg? U betaalt alleen de postzegel.
Via het Oranjefonds kunt u gratis een setje kaartjes krijgen, die u zelf kunt schrijven en aan een ander kunt geven.

 

Hang iets aan de 'Waslijn vol geluk'

Hang uw kaart, brief of andere attentie aan de waslijn! Wij zorgen voor bezorging bij de bewoners. Er hangt een waslijn bij Parc Gender (Engelsbergen, de Hagen, Genderstate, Maximiliaan; voor de ingang van Parc Gender), bij WoonincPlusVitalis Wilgenhof (in de hal, gooi het in de brievenbus) WoonincPlusVitalis Berckelhof (bij de hoofdingang).

Vul de spelOtheek voor bewoners

De kans dat onze bewoners straks niets meer omhanden hebben is erg groot. WoonincPlusVitalis De Horst-Kronehoef wil daarom een soort spelOtheek voor bewoners opzetten. Een afhaal/leen loket met dingen als bolletjes wol, breinaalden, haaknaalden, tijdschriften, puzzelboekjes, kleurpotloden, kleurboeken voor volwassenen, puzzels, hobby pakketjes, DVD’s, spelletjes  etc. Zorgmedewerkers kunnen deze afhalen of lenen, wanneer zij merken dat een oudere hier behoefte aan heeft. Om de spelOtheek te vullen, zijn we op zoek naar ongebruikte materialen (i.v.m. hygiëne en veiligheid). Heeft u iets over? Stuur dit dan naar of geeft het af bij Vitalis De Horst-Kronehoef (t.a.v. Team Welzijn & Activiteiten), Kloosterdreef 23, 5623 DA Eindhoven. Dan zorgen wij dat ze in de spelOtheek komen. Vragen over de spelOtheek? Neem dan contact op met a.wellink@vitalisgroep.nl.

 

Gezocht: (straat)artiesten, (straat)muzikanten, dansers en zangers

WoonincPlusVitalis Berckelhof is op zoek naar straattheaterartiesten of straatmuzikanten die het leuk zouden vinden om (kosteloos of tegen een kleine vergoeding) theater te maken rondom een woonzorgcomplex. Dus gewoon op straat zoals de meesten gewend zijn. Dus bespeelt u een instrument of heeft u een stem als een engel, bent u een clown of juist een tranentrekker, bent u acrobaat of mimespeler, heeft u een prachtig kolossaal kostuum of bent u een clochard, loopt u op stelten of staat u met beide benen op de grond en houdt u ervan om voor mensen kleine geluksmomenten te creëren? Wij weten zeker dat u met veel lucht-handkussen zal worden beloond. Schroom dan niet en stuur een mail naar s.van.aggel@vitalisgroep.nl.

Zijn er misschien muzikanten, zangers, dansers jong en oud uit de wijk Het Ven die de komende periode een keer een optreden op verschillende plekken rondom WoonincPlusVitalis Theresia willen verzorgen? Om zo voor de bewoners die nu gekluisterd zitten aan huis geluksmomenten te creëren? Delen is lief! Zo ja neem contact op met Henny via h.van.schuur01@vitalisgroep.nl.

Maak een stoepkrijttekening

Maakt u ook een stoepkrijttekening voor de bewoners van Berckelhof? Zo kunnen de bewoners als ze vanuit hun raam naar buiten kijken genieten van al die mooie live gemaakte tekeningen. Doet u mee of wilt u meer info, laat het gerust weten via s.van.aggel@vitalisgroep.nl.

 

Maak een leuke vlog/videoboodschap

Maakt u een leuke vlog/filmpje voor de bewoners van WoonincPlus Vitalis Berckelhof of Theresia? Een leuk filmpje, een hart onder de riem of een gedichtje een dansje een liedje of gewoon een gezellig berichtje. Stuur deze naar  s.van.aggel@vitalisgroep.nl, dan plaatsen we hem op de Facebookpagina en zo kunnen medewerkers de berichtjes op hun telefoons/tablets aan de bewoners laten zien! Denk wel aan de AVG-regels als u de vlog stuurt.

U kunt ook een filmpje maken voor de bewoners van Vitalis Brunswijck met een paar mooie woorden, een gedicht, een dansje of een liedje. Het filmpje kunt u mailen naar k.strijbos@vitalisgroep.nl of appen naar 06 42 12 08 23. Dan plaatsen wij hem op de Facebookpagina en kunnen wij het filmpje laten zien via onze telefoons/tablets aan de bewoners. Houd alstublieft wel rekening met de privacy-regelgeving (AVG).

Maak een videoboodschap voor 'Hart voor Jou!' van  tv-kanaal Studio040. Doe de groeten, laat een tekening zien of een foto, zing een liedje of zeg gewoon iets liefs! Zorg dat het maximaal 25 seconden duurt en houd de telefoon of tablet horizontaal. De boodschap kunt u sturen naar hartvoorjou@studio040.nl. Studio040 bundelt de boodschappen en zendt deze dagelijks uit op het tv-kanaal.

Schenk een kleine attentie of sponsor de 'weekverrassing'

Wilt u de bewoners en/of zorgmedewerkers een hart onder de riem steken door het schenken van een kleine attentie? Dat kan en mag. Stuur dit dan naar Vitalis De Horst-Kronehoef (t.a.v. Team Welzijn & Activiteiten), Kloosterdreef 23, 5623 DA Eindhoven. Afgeven bij de receptie mag ook. Vragen over deze actie? Neem dan contact op met a.wellink@vitalisgroep.nl.

Iedere week een verrassing voor alle bewoners van WoonincPlusVitalis Theresia en WoonincPlusVitalis Berckelhof. Dat is het doel van deze actie en daarvoor zijn we op zoek naar allerlei leuke cadeautjes die een glimlach op iemands gezicht toveren: showergel, douchesponzen, paaseitjes, snoepjes in zakjes, pennen, kleurpotloden, geduld-spelletjes, mandola-kleurkaarten, gelukspoppetjes, cadeauzakjes, pennen, verpakte koekjes, gezonde smoothies, tombolaprijsjes etc. Dus heeft u thuis nog iets liggen of wilt u op zoek gaan naar een sponsor? Geef het af bij de entree van de locaties, stuur het op (WoonincPlusVitalis Theresia, t.a.v. Verrassingsactie Henny en Sylvia, Bredalaan 77, 5652 JB Eindhoven óf WoonincPlusVitalis Berckelhof, t.a.v. Verrassingsactie Henny en Sylvia, Generaal Cronjestraat 3, 5642 MH Eindhoven) of mail naar s.van.aggel@vitalisgroep.nl.

 

Stel een iPad of tablet ter beschikking

Beeldbellen is voor onze bewoners nu de enige manier om hun dierbaren te kunnen blijven zien. Heeft u een iPad of tablet over die u niet meer gebruikt en graag wilt doneren? Stuur dan een mail naar Bente van Pixteren (B.van.Pinxteren@vitalisgroep.nl) of Sanne Schepens (S.Schepens@vitalisgroep.nl). In verband met transport horen zij graag bij welke locatie u het dichtstbij woont. Bekijk hier het locatieoverzicht.

Doneer tulpen of geef een vaas

Bloemmarie en Ongehinderd brengen voor iedere donatie van € 2,50 een bosje tulpen naar een oudere van Vitalis. Zij geven deze af bij de receptie, van waaruit ze onder de ouderen worden verspreid. Het doel: alle ouderen in quarantaine in Eindhoven een bosje tulpen bezorgen. Doneren kan gemakkelijk online, vanaf € 5,- via deze link.

Bij Vitalis Vonderhof hebben we een luxeprobleem: bewoners worden verwend met prachtige bloemen, maar de vazen zijn op! Heeft u een vaas over (ongeveer 30 cm hoog) en kunt u hem missen? Geef hem dan aan een van onze bewoners. U kunt deze afgeven bij de hoofdingang.

 

Stuur gratis een fotoplacemat of fotokaart (alleen voor familie)

Helemaal voor niets kunt u een fotoplacemat of fotokaart laten maken voor een bewoner van Vitalis WoonZorg Groep. Ook de bezorging neemt initiatiefnemer Weemen voor zijn rekening. Via de website www.verzachteenzaamheid.nl kunt u de placemat of kaart maken en laten versturen. Geef daarbij goed aan op welke locatie uw dierbare woont. Let op: alleen als familielid kunt u deelnemen aan deze actie.

Gezocht: lege potjes van HAK

WooninPlusVitalis Theresia wil lege potjes van HAK (350 gr.) gebruiken om iets leuks van te maken. Lege potjes over? Geef ze dan af op de locatie of stuur een mail naar Henny via h.van.schuur01@vitalisgroep.nl.

 

Nieuwsgierig naar de geluksmomentjes die uit de acties ontstaan? De meeste locaties hebben een eigen Facebookpagina, waarop zij die met u delen.

Wilt u andere hulp aanbieden?

 • Activiteiten en welzijn: neem contact op via de Facebookpagina van de betreffende locatie.
 • Zorghulp: flex@vitalisgroep.nl
 • Hulp bij niet-zorgtaken: nietzorg@vitalisgroep.nl
 • Klein aanbod persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen worden afgegeven bij het Bestuurscentrum op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur (Herman Gorterlaan 300, Eindhoven)
 • Groot aanbod persoonlijke beschermingsmiddelen: inkoop@vitalisgroep.nl.