Nieuws behandelingen

Wij bieden een totaalpakket aan zorgproducten. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws over onze behandelingen.

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Op onze locaties is altijd veel te beleven. Een goed leven, toegankelijkheid, warmte en gezelligheid staan voorop. Onze nieuwsartikelen geven ook daar een gezicht aan.

Zelfstandig thuiswonen met hulp van de Vitalis behandelaren

31-07-2023

Ouderen blijven steeds vaker thuis wonen, maar dat lukt vaak niet zonder de juiste hulp. Vitalis is de expert op het gebied van welzijn en zorg voor ouderen. Niet alleen in het verpleeghuis. Ook ouderen, die zelfstandig wonen op onze wijklocaties, kunnen gebruik maken van onze behandelexpertise. Door de juiste preventieve maatregelen in te zetten kan het leven een stuk aangenamer worden. 

Vitalis heeft zo’n 120 behandelaren in dienst. Vrijwel dagelijks zijn er fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en psychologen op zeker 9 locaties aanwezig. Ook onze logopedisten en muziektherapeuten kunnen worden ingeschakeld.

Lees het hele verhaal

Hoe laten wij revalidatie aansluiten op behandelingen thuis?

20-07-2022

Jan van Breugel (86) werd 2 maanden geleden gevonden door de buurman. Na een korte opname in het ziekenhuis revalideerde hij bij Vitalis Wissehaege. Lees hier zijn verhaal. Maar hoe kijken onze behandelaren naar zo’n revalidatieproces? En hoe laten we de revalidatie aansluiten op behandelingen thuis, in de eerste lijn? Geriatrie fysiotherapeut Greetje Schoots vertelt:

Lees het hele verhaal

Het belang van ergotherapie

02-05-2022

Femke Rietveld (44 uit Eindhoven) is al 21 jaar ergotherapeut bij Vitalis, binnen de revalidatie, PG (psychogeriatrie) en GP (geronto-psychiatrie). Wat ze precies doet en waarom ergotherapie zo belangrijk is? Ze vertelt er zelf over:

Lees het hele verhaal

Week van de euthanasie

14-02-2022

Euthanasie-verzoeken komen steeds vaker voor. Voor alle partijen blijft dit een heel bijzonder proces. Onze specialist ouderengeneeskunde Esther Warmerdam vertelt…

Lees het hele verhaal

"Voor cliënten ben ik gewoon de gymleraar"

30-07-2021

Maak kennis met het werk van de bewegingsagoog. Dat is een nieuwe functie bij Vitalis. Wat een bewegingsagoog doet? Hij ontwikkelt en organiseert een sport- en bewegingsaanbod voor mensen met een beperking op lichamelijk, sociaal, emotioneel of cognitief gebied. Bij deze nieuwe functie hoort natuurlijk een nieuw gezicht: Rob Smits.

Lees het hele verhaal